Mali polis ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu () tarafından, 'nın adeta kozmik odası ve en önemli finansman kaynağı olan 'nın Bursa'daki Yıldırım Şubesi'ne yapılan baskının detayları ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde, Paralel'in yurtdışındaki okulları için gerekli teminat mektuplarının Bursa'daki şubeden usulsüz olarak gönderildiği belirlendi. Ayrıca 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinden sonra bankadan parasını çekmek isteyen ya da ticari hesaplarını başka bankaya kaydırmak isteyenlerin de geri çevrildiği ortaya çıktı.


USÜLSÜZ KREDİLER 

Bankacılık yerine tefecilik yaptığı iddia edilen şubenin, müşterilerin geçmişte kullandığı kredileri çok yüksek faizlerle geri istediği belirlendi. Birçok vatandaşın aldığı kredinin kat kat fazlasını geri ödemek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Şubenin usulsüz krediler kullandırdığı tespit edilirken, darbe girişiminden sonra halkın tepkisi üzerine işleri bozulan Paralel firmalara milyonlarca lira aktarıldığı tespit edildi. En çarpıcı tespitlerden biri ise bankaya olan kaynağı belirsiz para girişinin bu şube üzerinden yoğunlaşması oldu.


ŞUBENİN KONTROLÜ İMAMDA 
Bursa, Paralel'in yüklü miktarlarda bağış topladığı kentlerin başında geliyor. Yıldırım Şubesi'ndeki tüm işlemlerin de Bursa imamı olarak bilinen ve Marmara Bölgesi'nden sorumlu olan ancak operasyondan önce Pensilvanya'ya kaçan Cansun ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kontrolünde yapıldığı belirlendi. Bursa'da toplanan paraların bu şube üzerinden transfer edildiği öğrenildi.