'İTHALATA MÜDAHALE EDECEĞİZ'
Bakan Zeybekci, toplantının sonunda soruları da cevaplandırdı. Bakan Zeybekçi, ithalatla ilgili bir soru üzerine, "Şu anda Ekonomi Bakanlığı olarak kolaylıkla vazgeçebileceğimiz, ithal etmediğimiz zaman memleketimizin hiçbir şey kaybetmeyeceği ithalatın üzerinde çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bunları zorlaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yani tüketim mallarında veya Türkiye'de üretilip de yurt dışından çok cüzi farklara heves edilerek artan ithalat rakamımız var. Bunun üzerinde tek tek çalışıyoruz. Bunları zorlaştırmak için önümüzdeki günlerde güçlü adımlar atacağız. Korumak istiyoruz, koruyacağız. Herkes elini kolunu sallayarak memleketimize girmesin. Şu anda Türkiye olarak ilk adımda 15 milyar dolar civarındaki ithalata müdahale edeceğiz. Yakın gelecekte bunları göreceksiniz" dedi.
'SİYASET ALLAH RIZASI İÇİN YAPILIR'
Bakan Zeybekci, toplantının ardından önce Vali Erdoğan Bektaş, sonra da Belediye Başkanı AK Parti'li Tahsin Babaş'ı makamlarında ziyaret etti. Daha sonra partisinin il başkanlığına geçen Bakan Zeybekci, siyasetin parayla pulla yapılan bir iş olmadığını, siyasetin Allah rızası için yapıldığını söyledi. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımadıklarını belirten Bakan Zeybekci, "On yıllarca bu memlekette siyaset kurumunu kötülediler. En güvenilmez kurum siyaset kurumu dediler. En güvenilir kurum silahının büyüklüğünün ebadına göre değişirdi. Siyasetten başka çare yoktur" dedi.
BARAJSIZ İKİ PARLAMENTOLU SİSTEM
Bakan Zeybekci, 17 Aralık sürecinin darbe girişimi olduğunu söyledi. Parlamenter siyaset yapısının muhalefete iktidara gelme ümidi vermediğini, muhalefetin de yoldan geçen demokrasi dışı her arabaya bindiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:
"Bizim ülke olarak bu hastalığı gidermemiz lazım. Bunun adı Başkanlık sistemi mi, Cumhurbaşkanlığı sistemi mi, Başbakanlık sistemi mi ne derlerse derler. Barajsız dar bölgeli iki turlu iki parlamentolu bir sistem bu hastalıkları giderir. Seçimi kaybedenin, 'Şimdi kaybettim ama diğer seçimde kazanacağım' diye ümidi vardır. Bugün bu ülkede CHP'liye sorun. CHP'nin önümüzdeki 5-10 yılda iktidara gelebilme ümidi var mı? Yok. İşte sıkıntı budur. Bunu çözmekte AK Parti'ye nasip olacak."
Bakan Zeybekçi, parti ziyaretinden sonra kentten ayrıldı.

ÖT(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)