BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki tesislerine 22 milyon liralık yatırımla yeni bulyon üretim hattını ekleyen Nestle, Türkiye'de son 5 yılda 500 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Geçen yıl yüzde 15 büyüme ile 1.4 milyar lira ciro yapan firma, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yaptığı ihracattı arttırmayı hedefliyor.
Nestle, Karacabey Çoklu Üretim Tesisleri’ne eklediği iki yeni üretim hattı ile bulyon kullanımı fazla olan Ortadoğu ülkelerine ihracatı arttıracak. Üretim kapasitesini iki katına çıkartarak dakikada bin 200 paket bulyon üretecek hattın açılışını gerçekleştiren Nestle Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Reinhold Jakobi ve Nestle Kıdemli Başkan Yardımcısı Nandu Nandkishore, firmanın gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Jakobi, Karacabey’in firmanın Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yer alan en büyük üretim tesislerinden biri olduğunu belirterek, “İki yeni üretim hattı ile Karacabey ihracat üssü haline gelecek. Son 5 yıldır, senede ortalama 100 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’deki üretim altyapımızı büyütmeye devam ediyoruz. 100 yılı aşkı bir süredir Türkiye gıda endüstrisinin bir parçası olmaktan mutluyuz. Türkiye ekonomisine, üreticisine, tarladaki çiftçisinden pazardaki ticaretçisine ve 7’den 70’e beğenisini kazandığımız tüm tüketicilerimize büyük bir güvenimiz var” dedi.
BURSA’DAN 30 ÜLKEYE İHRACAT
Yeni hatta gerçekleşen üretimin büyük bölümünün Suudi Arabistan pazarına ihraç edileceğini vurgulayan Jakobi, yeni yatırım ile birlikte Türkiye’de istihdamı sağlanan 3 bin 800 kişiye 100 yeni çalışan daha eklendiğini kaydetti. Karacabey’de üretilen Maggi, Nesquik, Nescafe 3'ü1 Arada, çikolata ve kahvaltılık gevreğin 30 ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Jakobi, Türkiye’nin bölgedeki diğer ülkelere yakınlığı, tarihi ve kültürel ilişkileri, güçlü ve istikrarlı ekonomisi, tarımsal zenginlik, ürün kalitesi ile ihracat açısından önemli bir avantaj sağladığını belirtti.
TUZ VE ŞEKERİ AZALTILMIŞ ÜRÜNLERİ ARTTIRDIK
Nestle Kıdemli Başkan Yardımcısı Nandu Nandkishore de ürünlerinin her gün 1 milyar tüketiciye ulaştığına dikkat çekerek, ürünlerde beslenme ve sağlığa önem verdiklerini söyledi. Tüketicilerin yaşam kalitesini artırmak için bilimsel araştırmaya dayalı Ar-Ge ile farklı beslenme ihtiyaçlarına cevap verdiklerini vurgulayan Nandkishore, “Dünyada 1 milyar insan yetersiz beslenmeden dolayı hastalıklarla boğuşuyor. 1 milyar insan da aşırı kilodan ve obeziteden mağdur olmuş durumda. Bunlara çözüm getirmek için ürünlerimizde değişim yaptık. Besin değerini arttırmak için özellikle demir, iyot, çinko ve A vitaminiyle zenginleştirilmiş 157 milyar porsiyondan oluşan ürünlerimizi tüketicilerimizin kullanımına sunuyoruz. Obezite ve aşırı kilodan mağdur olan insanlar için de daha sağlıklı ve besleyici ürenler sunuyoruz. Ürünlerimizdeki tuz ve şeker oranlarımızda düzenleme yaptık. Örneğin; Karacabey tesislerinde imal edilen ve Türkiye'deki ilk üretim tarihi dikkate alınarak hazırlanan özel seri 1927 çikolatamız şeker oranı azaltılmış şekilde satışa sunuluyor” diye konuştu.
6 MİLYON ÇOCUĞA EĞİTİM
Sağlıklı Çocuklar ve Beslenme Programı ile dünya da 6 milyon çocuğa ulaştıklarını ifade eden Nandkishore, Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak bu projeyi yürüttüklerini vurguladı. Nandkishore, suyun doğru kullanımı için de birçok proje yürüttüklerini söyledi. 500 binden fazla çiftçi ile sürdürülebilir tarım üzerine çalıştıklarını kaydeden Nandkishore, Türkiye’de de Fıstığımız Bol Olsun kampanyası yürüttüklerini de sözlerine ekledi.