ANTALYA () - ANTALYA Belek Turizm Merkezi'ndeki National Golf Kulübü'nde Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı ve National Golf Kulübü kurucusu Bülent Göktuna ile Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk'ün eşit ortaklar olarak yeni yönetim kurulunu oluşturmasıyla, 2003 yılından bu yana süregelen 'kayyum yönetimi' sona erdi.

1994 yılında 'Türkiye'nin ilk şampiyona sahasına sahip kulübü' olarak Belek Turizm Merkezi'nde açılan National Golf Kulübü unvanlı Belek Golf Kulübü A.Ş., ortaklarının fikir ayrılıkları nedeniyle 2003 yılından bu yana 'kayyum' ile yönetilmekteydi. Hissedarların değişmesi ve Bülent Göktuna ile Fikret Öztürk'ün eşit ortaklar olarak yeni yönetim kurulunu oluşturmasıyla kayyum yönetimi sona erdi.

EPGA STANDARTLARINDA İLK GOLF SAHASI
National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde 920 dönümlük arazi üzerine kurulan, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye'nin ilk şampiyonluk golf kulübü. Kulüp, 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour'un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open'a ev sahipliği yapıyor.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9'uncu ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42'nci golf sahası seçildi. 2002 Mart ayında Almanya'da yayımlanan Golf Magazin Dergisi'nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16'ncı ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki '100 Golf Sahası' sıralamasında 14'üncü sırada. National Golf Kulübü, Türkiye'de ISO 9001- 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübü.

AK (HA) (OSS) (FOTOĞRAFLI)