Hasan KIRMIZITAŞ- Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te Naksan Holding bünyesindeki Atlas Halı'nın Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği yeni teknoloji ürünü Nano Halı'nın tanıtımı yapıldı. Atlas Halı Genel Müdürü Meriç Bebitoğlu, nano halının üzerinde sıvı tutmadığını, leke ve bakterileri ise ışık yoluyla kendiliğinden temizlendiğini söyledi.
Atlı Spor Kulübü'nde yapılan Nano halının tanıtım toplantısına; Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Atlas Halı Genel Müdürü Meriç Bebitoğlu, Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı katıldı. 
Meriç Bebitoğlu, nano teknoloji ile üretilen yeni halıların üzerinde sıvı tutmadığını ve ağır lekelerin hava ve ışık yoluyla birkaç gün içinde halıdan kaybolduğunu söyledi. Halının kendini temizleme özelliği bulunduğunu anlatan Bebitoğlu, "Kendi kendini temizleyebilen, leke, küf, bakteri ve mantar barındırmayan, sağlıklı, doğal iletkenlik özelliği ile vücuttaki statik elektriği alarak stresin azalmasına yardımcı olan nano halılarımız 2013'te büyüme rekoru kırdı. Nano halılarımız piyasaya sunalı henüz 1 yılı doldurmadan cirosunu bir önceki yıla oranla yüzde 350 oranında arttırdı. Nano halı ile birlikte bayi sayısını da 117'den 330'a çıkardık" dedi.
TANER NAKIBOĞLU: HEDEF 35 MİLYON LİRALIK CİRO
Taner Nakıboğlu ise Atlas Halı'nın büyümesinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Nakıboğlu, "Atlas Halı'nın bu dünya buluşuyla, başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hedefimiz, her konuda yanında olduğumuz Atlas Halı'nın Türkiye'de kazandığı güçlü ivmeyi daha da artırmak. İleriki aşamada da bu gururu Naksan Holding güvencesiyle bütün dünyaya taşımak istiyoruz. 2014 yılında bayi sayımızı 500'ün üzerine, ciromuzu ise 35 milyon liraya çıkarmayı planlıyoruz. Sağlıklı, çevreye duyarlı koleksiyonlarımızı yüksek kaliteyle üretmeye, ürün yelpazemizi genişletirken en iyiyi, üstelik erişilebilir fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz. Yenilikçi yaklaşımlarımızla da her zaman sektörün öncü markalarından biri olmak için var gücümüzle çalışmaya sürdüreceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından toplantı salonuna getirilen nano halılar üzerinde leke testleri yapıldı. Üzerine vişne suyu, kahve, çay gibi sıvılar dökülen nano halıların leke tutmadığı görüldü. 

HK, EB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)