ÇORUM'da konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, '17 Aralık operasyonu'yla ilgili, "Biz bu olayın adli cephesinde ne olduğuyla ilgilenmiyoruz. Bu nokta yetkililer tarafından görülür. Hep birlikte huzur, güven, istikrar ortamına sahip çıkmamız bizim önceliğimizdir. Buna ihtiyacımız var" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, çeşitli ziyaretlerde bulunup açılış programına katılmak üzere Çorum'a geldi. Olpak, Çorum programı kapsamında Valilik, Belediye ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinde bulundu. Olpak, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun '17 Aralık operasyonu'nun ekonomiye yansımaları ile ilgili sorusuna cevap veren Olpak, işadamlarının hem kendi firmalarını hem de ülkenin ekonomisinin gelişmesine katkı sağladıklarını belirterek, "Bunların daha fazla çalışabilmeleri, daha fazla yatırım yapabilmeleri için bekledikleri üç önemli unsur var: Huzur, güven ve istikrar. Bu sağlandığı takdirde geçtiğimiz 10 yılda gördük ki ülkemizde çok güzel şeyler oluyor. Bundan sonrası için biz işadamlarının söylemek isteyeceği; biz bu olayın adli cephesinde ne olduğuyla ilgilenmiyoruz. Bu nokta yetkililer tarafından görülür. Hep birlikte huzur, güven, istikrar ortamına sahip çıkmamız bizim önceliğimizdir. Buna ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
Olpak, konuşmasının devamında, "Macar başbakanı önceki gün Ankara ve İstanbul'da ağırladık. Kendisinin burada bir sözünü ifade etmek istiyorum: 'Siz Türkiye’nin 10 yıl içerisinde nereden nereye geldiğini yeterince kavrayamıyorsunuz. Lütfen ülkenizin güzelliklerinin farkına varın' dedi. Bu değerlendirmenin yeterli olacağı kanaatindeyim. Ekonomide sadece borsa noktasında günü birlik dalgalanmalar olabilir. Ama uzun vadede bakıldığında aklıselimin galip geleceğini düşünüyorum" dedi.