NEVŞEHİR, () - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, son dönemlerde doğuda yaşanan olaylardan endişe duyduklarını söyledi.
MÜSİAD'in Nevşehir Şubesi'nin açılmışına konuşan Nail Olpak, ülkenin işadamlarından daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve sosyal gelişmeye daha fazla katkı beklediklerini anlattı. Nail Olpak, işadamlarının da huzur, istikrar, hızlı ve adil işleyen hukuk sistemi beklediklerini söyledi.
Çözüm süreci ve demokratikleşme paketiyle 1.5 yıldır geleceğe daha güvenle bakıldığını kaydeden Olpak, son zamanlarda doğu illerindeki yükselen gerilim ve olaylardan endişe duyduklarını ifade etti. Demokrasi ve barışın kök salması için MÜSİAD olarak üzerlerine düşen ne varsa, yapmaya hazır olduklarını ifade eden Olpak, şunları söyledi:
"Özetle, dış talep ile beraber, yurtiçi tüketim, kamu yatırımları ve devletin nihai tüketim harcamaları 1’inci çeyrek büyümesini yukarı yönlü etkilerken, özel sektör yatırımları, negatif yönde etkilemiştir. Dış ticaretimiz, artış eğilimini sürdürüyor. İlk 5 aylık ihracatımız TİM verilerine göre 67 milyar dolar oldu. Geçen yıla göre yüzde 8’lik ihracat artışı var. Kısaca, ilk çeyrek performansını göz önünde bulundurarak, ekonomi yönetimimiz iç pazarı daraltma gibi bir karar almazsa, geçen yıldan daha düşük büyüme beklemiyoruz."

SK(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)