'TÜRKİYE Finansal Raporlama Standartları' eğitim programının açılışında konuşan Doç. Dr. Aylin Poroy Arsoy, muhasebe standartlarının Türkiye'de uygulanacağını belirterek, "Bundan kaçış yok. Şimdilik, halka açık, borsada işlem gören şirketler uygulayacak ama ileride mutlaka halka açık olmayanlar da dahil bütün şirketler, uygulama kapsamına girecek" dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca (BSMMMO), meslek mensupları ve aday meslek mensuplarının katılımına yönelik, 'Türkiye Finansal Raporlama Standartları' konulu eğitim programının startı verildi. BAOB Yerleşkesi Oditoryumu'nda 500 civarı meslek mensubu ve aday meslek mensubunun katılımıyla gerçekleşen eğitim programının açılış konuşmasını BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptı.

Uludağ Üniversitesi'nden akademisyenlerin sunumunda gerçekleşecek ve 8 hafta sürecek olan eğitim programı çerçevesinde, muhasebe standartları hakkında genel bilgi edinip, finansal raporlama standartlarına ilişkin akademisyenlerin sunumlarını dinleyeceklerini söyleyen BSMMMO Başkanı Sönmez, 8 hafta sürecek olan eğitimlerde, Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, Doç. Dr. Aylin Poroy Arsoy, Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Ertan, Yrd. Doç. Dr. Elif Yücel ve Öğretim Görevlisi Adem Yıldırım bilgilerini paylaşacağını kaydetti.

"'EĞİTİMLERE DEVAM ETMELİYİZ"

Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın (UFRS) sürekli güncellendiğini söyleyen Sönmez, standartlar öğrenilse bile güncelliği yakalayabilmek için eğitimlere devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “UFRS'ler gözden geçirilerek, günün şartlarına uygun hale getirebilmek amacıyla sürekli güncellenmektedir. Sürekli değişim ve gelişim içinde olan UFRS'lerin yenileme çalışmalarına uluslararası kurumlar örneğin Dünya Bankası, ülkelerin meslek örgütleri, bağımsız denetim şirketleri katkı vermektedir. Standartların yayınlanma, yenilenme süreçlerine biz de katkı vermeliyiz ve bu katkıyı verebilmek için de eğitimlere devam etmeliyiz" dedi.

"MUHASEBE STANDARTLARI ÜLKEMİZDE UYGULANACAK"

BSMMMO Başkanı Sönmez'in açılış konuşmasının ardından, eğitim programının açılış dersi Doç. Dr. Aylin Poroy Arsoy'un sunumunda gerçekleşti. Muhasebe standartlarının kesinlikle ülkemizde uygulanacağını söyleyerek, "Muhasebe standartları ülkemizde uygulanacak. Bundan kaçış yok. Şimdilik halka açık, borsada işlem gören şirketler uygulayacak ama ileride mutlaka halka açık olmayanlar da dahil bütün şirketler, uygulama kapsamına girecek" dedi.

"GLOBAL BİR MUHASEBE DİLİ OLUŞTURULACAK"

Uluslararası Muhasebe Standartları (UMS) ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın (UFRS) tanımları ile arasındaki farklar hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Arsoy, standartların sürekli revize halinde olduklarını ve yenilendiklerini kaydetti. Konuşmasında, 1973 yılında kurulan Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu hakkında da kısaca bilgi veren Arsoy, kurulun tek amacının tüm dünyada global bir muhasebe dili oluşturulmak olduğunu bildirdi. Arsoy, günümüzde her şeyin globalleştiğini, muhasebe standartlarının da dünyanın ortak muhasebe dili olarak kabul edildiğini vurguladı.

EĞİTİMLER 13 MART'TA SONA ERECEK

Ücretsiz olarak düzenlenen ve meslek mensupları ile aday meslek mensuplarının katılımına açık olacak 'Türkiye Finansal Raporlama Standartları' eğitim programı, 13 Mart tarihinde, Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu'nun Türkiye Finansal Raporlama Standartları'nın ilk uygulaması konulu dersiyle sona erecek. ST/ (FK), (Fotoğraflı)