MUĞLA Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kente 2013 yılında deniz yoluyla 617 bin 491, hava yoluyla ise 2 milyon 604 bin 824 turist geldi. Marmaris Limanı il genelindeki 9 liman içinde 213 bin 592 kişiyle en fazla girişin yapıldığı yer oldu.
Marmaris’e gelen yerli ve yabancıların gezecekleri ören ve milli park alan sayısının yeterli olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris'in turizm potansiyeli açısından Muğla’nın lideri olduğuna dikkat çekti. Başkan İsmail Özbozdağ, “Nitelikli yatak sayımız fazla olsa Marmaris’in her açıdan Muğla’nın lideri olacağına inanıyorum. Şu anda deniz, kum ve güneş satmaktan öte fazla bir şey yapmıyoruz” dedi.
NİTELİKLİ YATAK VE HİZMET ŞART
TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris'te 4 ve 5 yıldızlı otel sayısının çok az olduğunu belirterek, “Marmaris 3 yıldızlı ve apart otel cenneti. Küçük tesisler ciddi bir onarımdan geçirilmeli. Buraları butik otelciliğe uygun hale getirilirse bölge turizmi için büyük bir katkı sağlar. Butik otelcilik projesi hayata geçirilirse Marmaris bölgece ucuzluktan kurtulup para kazanır hale gelir. Nitelikli ve kaliteli bir yerde de hizmetin de aynı konumda olması gerekir. Nitelikli hizmete vereceğimiz önem de çok önemli” diye konuştu.
İNGİLİZ TURİSTLERİN İLGİSİ
Muğla’ya deniz ve kara yoluyla gelen İngiliz turist sayısı 1 milyon 337 bin 45’i buldu. İngilizleri 275 bin 234 kişiyle Hollandalılar izledi. Üçüncü sırayı ise 229 bin 407 kişiyle Rusya Federasyonu aldı. Bir yılda en az turist gelen Mısır’dan 376 kişi Muğla’yı ziyaret etti. Son sırada yer alan Mısır’ı 508 kişiyle İzlanda ve 904 kişiyle Japonya izledi. Çin’den ise hiç turistin giriş yapmadığı gözlendi.