Serhat TEZCAN/ BURSA, () - BURSA'da açıklama yapan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle motorlu taşıtlarla ilgili rapor hazırladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Kaldırımcı, "Bu sene Motorlu Taşıtlar Tebliğimizin uygulanmasına ilişkin olarak ne oldu, ne bitti, bunu devam ettirelim mi, değişiklik yapalım mı? Bu konuda değerlendirme yapmak için 3 yıldır devam eden raporumuzu tamamladık. Uludağ Üniversitesi işbirliği ile kamuoyu ile yarın paylaşacağız" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Serbest Piyasa ve Ekonomilerinde Rekabet Hukukunun ve Rekabet Kurumunun Rolü ve Önemi' konulu programa konuşmacı olarak Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı katıldı. Program öncesinde BTSO Yönetimi'ni de ziyaret eden Kaldırımcı, faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Kaldırımcı, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, İlker Duran, Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlandı.

BTSO'nun davetlisi olarak kente geldiklerini söyleyen Kaldırımcı, Rekabet Hukuku'nun anlamı ve önemini oda yönetimi ve üyeleri ile konuşacaklarını söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rekabet Hukuku, ekonominin, ticaretin bir bakıma oynanacağı zemini ve oyun kurallarını içeriyor. Böyle bir düzenin varolması toplumun genişliğini, modern dünyadaki önemli göstergelerden biridir. Bir kara düzende, haksız kazancı, kolay kazanmayı esas alan ortamda çalışmak yerine, hakkaniyet, adaletin esas olduğu bir ahlak ve hukuk zemininde çalışmak ticaret sanayi erbabı için önemli. Biz Rekabet Kurumu olarak bir kamu hizmeti yaparken, tabiki ticaret ve sanayi erbabı ile buluşmak konuşmak istiyoruz. Bizim de başarılı olmamızın gereği."

Konuşmanın ardından BTSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen "Serbest Piyasa ve Ekonomilerinde Rekabet Hukukunun ve Rekabet Kurumunun Rolü ve Önemi" konulu oturuma geçildi.

ST/ (FK), (Fotoğraflı)