Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA'da açılan Mobilya Dekorasyon Fuarı'na katılan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, açılış konuşmalarında kendisine söz verilmemesi üzerine tepki gösterdi. Milletvekili olarak sadece kendisinin programa katıldığını söyleyen Demiröz, "5 dakikalık konuşmayı çok gördünüz" diyerek, açılış kurdelesini kesmeden fuar alanını terk etti.
Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından organize edilen MODEKS 2014, 2'nci Mobilya Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Türkiye Mobilya Sanayiciler Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç ve firma temsilcileri katıldı.
Fuara 55 ilden katılım olduğunu söyleyen Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen yıl 32 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl yurt içi ve yurt dışından 40 bin ziyaretçi beklediklerini dile getirdi. Ağırlıklı olarak İnegöl olmak üzere 175 markanın fuarda yer aldığını kaydetti. Daha sonra söz alan MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul ve İzmir'in ardından Bursa'da fuar düzenlediklerini söyledi.
Mobilya sektörünün Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Güleç, "Türkiye mobilya sektörü 2003 yılında ihracatının 350 milyon dolar idi. Son geldiğimiz nokta 2 milyar 180 milyon oldu. Geçen yıl ile karşılaştırdığımızda yüzde 18 artış oldu. Dünyada ekonomik krizin devam ettiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye mobilya sektörünün ihracat artışı, sektörün ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Çin mobilya sektöründen sonra Türkiye mobilya sektörü, dünyanın en fazla ihracatını artıran ve büyüyen sektör oldu" diye konuştu.
"DÜNYADA İLK 10'A GİRECEĞİZ"
Avrupa Birliği tarafından desteklenen raporlarda Türkiye mobilya sektörünün ihracatçı ülkeler sıralamasında 11'inci sıraya kadar yükseldiğini dile getiren Güleç, "Hepimizin bildiği IKEA İsveç markası var. Onların ihracatı 2 milyar 189 milyon. Şu anda geldiğimiz nokta 2 milyar 180. Bu sene yaptığımız atılımlarla kısa sürede İsveç'i de geride bırakıp, dünyada ilk 10'a oturacağız" dedi.
Mobilya sektörünün dış ticaret fazlası veren bir sektör olduğuna işaret eden Güleç, 1 milyar 200 milyon dolarlık fazla verdiklerini kaydetti. Bundan sonra 2023 hedefinin gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Güleç, büyüme rakamları ile 25 milyar dolar üretim, 10 milyar dolar ihracat hedefine ilerleyeceklerini sözlerine ekledi.
CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ
Güleç'in ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Vali Münir Karaloğlu da birer konuşma yaptı. Ardından davetliler açılış kurdelesinin kesilmesi için hareketlenirken, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü'ye kendisine söz hakkı verilmemesi nedeniyle tepki gösterdi. Demiröz, "5 dakikalık konuşmayı çok gördünüz. Ben Bursa milletvekiliyim" dedi. İlhan Ersözlü ise kendilerine konuşma için herhangi bir talep gelmediğini belirterek, kurdele kesim törenine davet etti. Ersözlü ise "Talep gelmesi mi gerekir? Bir tek milletvekili olarak ben katıldım. O zaman davet etme. O toplantıda olmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim" diyerek tören alanını terk etti. Kurdele kesimi ile 9 Mart 2014 Pazar Günü'ne kadar ziyaret edilebilecek Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı. Fuarda manken İpek Tanrıyar da bir firmanın tanıtımı yaptı.

ST(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)