Dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden biri olan Rolls Royce'un Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Patrick Regis, uçağın motorunun yüzde 100'e yakınını da Türkiye'de üretebileceklerini söyledi. 
 
FABRİKA KURARIZ 

 
Türkiye'nin tek motor veya çift motor kullanma kararını 2016'da alacağını belirten Regis, "Çift motor olma ihtimalinde EJ200 ile biz de yer alacağız. Projede yer alırsak 2025 yılında da Türkiye'de bir jet fabrikası kuracağız" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na bağlı olan STM'nin hava, kara ve denizde yürüttüğü projelerin Rolls Royce'un faaliyet alanı ile birebir örtüştüğünü belirten Regis, "STM ile önemli bir partner haline gelebiliriz" şeklinde konuştu. Türkiye'de motor bakım merkezi açılması için THY ile görüşmelerini sürdürdüklerini hatırlatan Regis şunları söyledi: "Bakım ve onarım merkezi kurmak için yıllık en az 100 motorun giriş yapması öngörülür. O yüzden ancak bu sayıya ulaştığımızda açabiliriz. Eğer THY'nin geniş gövdeli uçaklarla ilgili siparişleri bu sayıya ulaşırsa, bakım merkezi açmayı planlarız. THY Teknik'in motor parçalarının onarılmasına da ilgi gösterebiliriz. THY Teknik bu konuyu daha da ileriye taşıyabilir ve motorun tamamının üretimine yönelebilir. O noktada işbirliği gerçekleştirebiliriz." Regis, yüzde 55 sivil havacılığa hizmet verdiklerini ifade ederek, "THY'ye motor üretiyoruz. 2016 yılında THY'nin ana motor tedarikçisi olmak istiyoruz" dedi. 
 
TÜRKİYE ÖNCELİK LİSTEMİZDE DÖRDÜNCÜ
 
Nükler sektörüne parça üretimi yaptıklarını bildiren Regis, "Özellikle kontrol sistemleri ve acil durum dizel motorlarının üretimini yapıyoruz. Türkiye'de Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için Türkiye'deki sanayiyle birlikte parça ve kontrol sistemleri üretimini burada gerçekleştirmek hedefimiz" dedi. Türkiye'de çok önemli müşterilerinin olduğunu belirten Regis, "Türkiye, bizim öncelikli pazarlarımız arasında 4'üncü sırada. Türk hükümeti üretim ve teknoloji faaliyetlerini destekliyor. Türkiye coğrafi olarak ilgi çeken bir noktada yer alıyor" değerlendirmesinde bulundu.Milli savaş jetine İngilizler talip oldu