MERSİN'de, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu temsilciliğince memur maaşına yapılan zammın düşüklüğünü protesto etmek için düzenlenen eylemde memurlar bordro yaktı.
Defterdarlık önünde bir araya gelen yaklaşık 100 memur, ellerinde 'Usta, memur bekler bu hususta', 'Usta, memura kumpası kim kurdu?', 'Usta, aile yardımı nerede?', 'Bayram gecesi sattın be usta', 'Usta enflasyon farkım nerede' dövizleri taşıyıp pankart açarak slogan attı.
Eylemci memurlar arasında bir kişi beraberinde getirdiği büyük bir 'kumpas' ile döviz taşıyan arkadaşlarını içine alarak temsili olarak sıkıştırdı. Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Ateş, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1 milyon 800 bin emeklinin 2 yıl sürecek geçim mücadelesinin başladığını belirterek, şunları söyledi:
"Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5.3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır. 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır. Yapılan zam, memurun ele geçen maaşının tamamı için geçerlidir. 123 TL'lik artış en düşük maaşa yüzde 6.8; ortalama maaşa da yüzde 5.1 zam demektir. 2014 ve 2015 enflasyon hedefleri bile dikkate alındığında, bugün memurun eline geçen zam 2014 yılı enflasyonunun altındadır. Gerçekler ortadayken, masa başı oyunlarıyla memurlarımız, 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır."
Konuşmaların ardından üyeler, yanlarında getirdikleri bordroları yakarak, eylemlerine olaysız son verdi.