ISPARTA İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, mermer sektörünün personel sıkıntısı nedeniyle tam kapasite çalışamadığını söyledi.
Isparta İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, mermer sektörünün en büyük sıkıntısının eleman yetersizliği olduğunu kaydetti. Kentteki işsizlik oranına rağmen sektöre elaman bulamamaktan yakınan Ergin, “Mermer sektörümüz önemli. İhracat yapılmakta. Ancak, sektör elemansızlıktan tam kapasite çalışamıyor. Mermer sektörü ağır görüldüğü için kimse çalışmak istemiyor" dedi.
TALEP YOK
Özellikle mermer sektöründeki işçi sorununa çözüm aramak için çalışma yürüttüklerini aktaran Ergin, İş-Kur'un çevre il ve ilçelerden mermer fabrikalarında çalışacak işçi talebini karşılamak için çalıştığını aktardı. Buna rağmen halen işçi bulamadıklarını aktaran Ergin, sektörün cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
ÜCRETLER ÇOK DÜŞÜK
Sektörde verilen ücretlerin düşük olduğunu da anlatan Ergin, "İşveren ortalama 900 TL ücretle personel çalıştırmak istiyor. Bu rakamın üzerine pek çıkılmıyor. Hal böyle olunca kimse çalışmak istemiyor. Günde 5- 6 tane işvereni işçilerle buluşturuyoruz. Ancak, düşük maaş nedeniyle çok az kişi çalışmayı kabul ediyor" dedi. (FOTOĞRAFLI)