BURSA merkezli faaliyet gösteren Marmarabirlik, zeytinyağı fiyatlarının değişmesi ve yağlık zeytinde ülke genelinde yaşanan rekolte düşüklüğünü dikkate alarak, kampanyanın bundan sonraki bölümünde alacağı yağlık zeytin fiyatını 1,15 TL'den 1,35 TL'ye yükseltti.
Gelişmeyle ilgili açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Son yıllardaki satışlarımız analiz edildiğinde, zeytinyağı satışlarımızın artması ve belirli bir pazarı oluşmasından dolayı, daha üst seviyelerde alımı gerçekleştirmek üzere, bugünden geçerli olmak kaydıyla, yağlık zeytin fiyatları 1,35 TL/ kg olarak belirlenmiştir. Ezmelik zeytinin ise taleplerin karşılanmasından dolayı alınmamasına karar verilmiş olup, yağlık zeytin fiyatlarına yakın olması sebebi ile bu kalite ürün grubunun, yağlık olarak değerlendirilmesi uygun görülmüştür" diye konuştu.
Marmarabirlik'in 43 ülkede satış yaptıklarının altını çizen Asa, "Marmarabirlik zeytinde olduğu gibi, son üç yıldır gerçekleştirilen yoğun çalışma sonucunda, zeytinyağında da iddia sahibi bir marka haline gelmiştir. Satış kanalı hakimiyetimizin devam etmesi ve yüksek kaliteli zeytinyağımızın daha fazla noktada, daha fazla tüketiciyle buluşması için gerekli olan ürün miktarını sağlamak amacıyla alım fiyatımızı arttırmış bulunuyoruz" dedi.
Marmarabirlik 2013 - 2014 ürün alım kampanyasında bugüne kadar, toplam 28 bin 300 ton ürün alımının yapıldığını ve 98,3 milyon TL ürün alım tutarına ulaşıldığını söyleyen Asa, alımların hızlı bir şekilde artış sağladığını bildirdi. ST/ (FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)