İSTANBUL, 27 Haziran () - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, senaf ve sanatkâr kültürünün 800 yıllık geçmişi olduğuna işaret ederek, "Mahallelerimiz her zaman esnaf ile güzel" dedi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1.6 milyon esnaf ve sanatkar için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile, Türkiye'nin her yerindeki esnaf ve sanatkar, Akbank'ın geliştirdiği tüm bankacılık ürün ve hizmetlerinden faydalanmanın yanı sıra eğitim ve danışmanlık gibi destekler de alacak.

İmza töreninde konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyonumuz Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütüdür. Mahallelerimiz her zaman  esnafıyla güzel. Bizden sonraki nesil belki de bu mahalle kültürünü görmeyecek" dedi ve ekledi:

"SABANCI'YA AHİ PEŞTEMALI KUŞATTIM"

"Vaktiyle rahmetli Sakıp Sabancı’ya ahi peştemali kuşatmış bir kişi olarak bugün çok mutluyum. Esnafa verilecek her değer bizi mutlu ediyor. Esnaf ve sanatkarımızın daha kolay krediye ulaşması gerekiyor. Bu anlaşma ile Akbank ülkemizin en ucra köşelerinde şubeleri olan bir banka olması sebebiyle önemli bir işlev yapacak. Esnaf borcunun kölesidir. Borcunu ödemek için çaba sarf eder. Milyonlarca insan ve aileleri bakımından esnaf ve sanatkarlar çok önemli. Çünkü 1 milyon 600 bin kişinin sahibi olduğu iş yerlerindeki çalışanları da düşünürsek ülke nüfusunun yaklaşık 4’de birini temsil ediyor."

"ESNAFA 'OLDUĞUNDA ÖDE' KREDİSİ"

Esnaf ve sanatkarların sağlıklı gelişimine destek olmak için sürekli yeni ürün, hizmet ve çözümler geliştirdiklerine işaret eden Binbaşgil de, "Geliştirdiğimiz ürün, hizmet ve destekleri Türkiye'nin her yerindeki esnafımıza ulaştırabilmek için esnaf ve sanatkarlarımızın üst kuruluşu TESK ile attığımız bu adım, ülkemizin her yerindeki esnaf kardeşlerimizin gücüne güç katacak" dedi.

Esnaf ve sanatkarların Türkiye ekonomisi için büyük değer taşıdığına işaret eden Binbaşgil, “Akbank olarak yaklaşık 400 bin esnaf ile diğer bir ifadeyle Türkiye’deki esnafın dörtte biri ile çalışıyoruz. Esnafımıza ihtiyaç duydukları finansman için rahatça geri ödeme imkânı sağlayan ‘Olduğunda Öde Kredisi’ ile başlayan çalışmalarımıza Axess KOBİ, Gönlüne Göre Öde Esnafım kampanyası ile devam ettik. Yaptığımız çalışmanın karşılığını aldığımızı görmek bizi sevindiriyor” dedi ve ekledi:

BANKACI ESNAF YANINDA STAJ YAPACAK

Akbank - TESK işbirliği çerçevesinde, Akbanklı genç bankacılar kariyer eğitimlerinin bir parçası olarak Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarları ziyaret edecek. Bankacılar esnaf ile bir arada zaman geçirerek, müşteri, banka, tedarikçi açısından esnafın günlük döngüsünü daha yakından izleyip, esnafın sıkıntı ve sorunlarını öğrenerek çözümler geliştirilmesine destek olacak. Bankacılar esnafın yanında yapacakları staj sırasında ayrıca, ticaret mantığı ve anlayışını da ustasından öğrenebilecek.

"ESNAF ŞENLİKLERİ ESNAFIN CİROSUNU ARTIRACAK"

Akbank bir yandan da, yine TESK’in desteği ile esnaf ve sanatkarların yoğun olduğu çeşitli illerde “Esnaf Şenliği” adı altında etkinliklere başlıyor. Şenlik günü esnafın yoğun olduğu meydanlarda, sokaklarda tüketicinin ilgisini çekecek yarışma, müzik ve oyun gibi benzeri etkinlikler yürütülecek. Öncesinde Banka tarafından esnafa özel avantajlar belirlenerek verilecek. Esnaf da müşterilerine yönelik indirimler yapıyor olacak. Böylelikle esnafın cirosunun artması ve ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanacak.

(FOTOĞRAFLI)