İSTANBUL, 4 Haziran () - LİRADA, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirileriyle başlayan erime, küresel piyasalardaki gelişmelerin de eklenmesiyle sürüyor.

güne yükselişle başlayan dolar 2.12 lira düzeyini de aşarak, 30 Nisan'dan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Enflasyon verisinin beklenenden düşük gelmesiyle dün sabah saatlerinde 2.0965 liraya kadar gerileyen dolar, Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında Merkez Bankası'nı hedef alan açıklamalarının etkisiyle, 2.1192 liraya kadar çıkarak 2.12 liraya dayandı.

Dünkü işlemleri 2.1192 lira ile 2.12 lira düzeyinin hemen altında kapatan dolar, bugünün ilk işlemlerinde 2.1235 liraya kadar yükseldi.

Yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.50 lirayı da aşarak bu sabah saatlerinde 2.5056 liraya kadar yükseldi.

Erdoğan Meclis'teki konuşmasında, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın faiz ile ilgili yaklaşımlarını kabul etmediğini, faizin düşmesi halinde enflasyonun da düşeceğini belirterek, Merkez Bankası'nın hemen yeni adımlar atmasını temenni ettiğini söylemişti.

Türkiye piyasalarında Erdoğan'ın etkisi yaşanırken, küresel piyasaların ana gündem maddesi Avrupa Merkez Bankası'nın gevşeme adımlarının beklendiği yarınki faiz toplantısına odaklandı.

(OSS)