KOCAELİ'de, Lastik-İş Sendikası ile Goodyear Lastik Fabrikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Goodyear Lastik Fabrikası bahçesinde meşalelerle karşılanan Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, Ocak ayından bu yana işçilerin beklentilerine cevap verecek şekilde mücadele ettiklerini söyledi.
Goodyear Lastik Fabrikası'nda toplu sözleşme ile ilgili işçilere açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, burada işçiler tarafından meşale ve konfitilerle karşılandı. İşçinin istediğinin olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Karacan, "Bilindiği üzere 17 Ocak’tan beri devam eden görüşmelerde 37 madde kabul edilmiş ve geriye görüşülmesi gereken 22 madde kalmıştı. Bütün maddelerin görüşüldüğü toplu sözleşme bütünüyle imzalandı ve işçiler tüm istedikleri hakları elde etti" diye konuştu. Karacan, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Lastik-İş Sendikası olarak, brüt olarak 5 bin 100 lira net olarak da yaklaşık 3 bin 600 lira alan işçiler için ilk altı ay yüzde 7’lik bir zam talebinde bulunmuştuk. İkinci altı ay enflasyon ve 1 Ocak’tan itibaren geçerli sayılacak sözleşmede ikinci yıl için de enflasyon artı yüzde 2’lik bir zam istemiştik.  Ayrıca yapılacak olan sosyal yardımlarda ise yüzde 15 ile yüzde 25 arasında değişen bir zam talebinde bulunmuştuk. Ayrıca 500 TL olan ölüm yardımını 50 bin TL’ye çıkartmalarını istedik. Fabrika yöneticileriyle sendika arasında bütün maddeler için anlaşma sağlandı." 
Her işçi için 5 bin TL'nin hesaplarına yatacağı müjdesini de veren Karacan, "Her işçimizin hesabına 5 bin TL yatacak. Bunun 1500 lirası işveren tarafından hibe olacak. 3 bin 500 TL de 20 ayda işçi tarafından ödenecek" deyince işçiler 'İnadına sendika inadına Karacan', 'Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa' sloganlar attı.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)