KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve KOSGEB işbirliğiyle, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla 'Sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi verecek.

KUTSO, BAKA ve KOSGEB işbirliğiyle şubat ayında 'Sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik' kursu verilecek. Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde BAKA'nın sağladığı imkânlardan vatandaşların daha etkin faydalanabilmesi, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenelecek kurs hakkında bilgi veren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günay, "Bölgemizde KOSGEB desteklerinden faydalanmak adına bir girişimcilik eğitimi açılması noktasında çok talep alıyoruz. Yeni işyeri açmayı planlayan girişimci arkadaşlarımızın alacağı bu eğitim kurmayı planladıkları işyerinin devamlılığı için çok önemli" dedi.

HİBE KREDİ VERİLECEK

Kursa katılan girişimci adaylarının işyeri açmak istemesi halinde KOSGEB'den 30 ile 70 bin liraya kadar geri ödemesiz girişimci desteği verileceğini kaydeden Günay, "Konuyla ilgili BAKA ile görüşme yaptık. Şubar ayının son haftasında kurs açma kararı aldık. Üyelerimizin desteğiyle bölgesinde adı duyulan, faydalı bir sivil toplum kuruluşu olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

30 KİŞİ ALINACAK

Ücretsiz eğitim imkânından faydalanmak isteyenlerin KUTSO Kumluca Merkez Şubesine şahsen başvurarak ilgili formları doldurması gerektiğini belirten Günay, "Eğitimin kontenjanı 30 kişiyle sınırlı. Başvuru sayısının 30 kişiden fazla olması durumunda başvuranlar arasında mülakat yapılacak ve kursiyerler bu şekilde belirlenecek" dedi. (FOTOĞRAFLI))