KAYSERİ () - TÜRKİYE Kalite Derneği (Kalder) ve Kayseri Sanayi Odası'nın (KSO) ortaklaşa düzenlediği Kayseri Deneyim Paylaşım Konferansı, iş dünyasının önde gelen üst düzey yöneticileri deneyimlerini Yönetim Modelleri, Toplam Kalite Yönetimi, Mükemmellik Modeli, Sistem Yaklaşımı konularını iyi uygulama örnekleriyle paylaştılar.

KalDer ve Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen Kayseri Deneyim Paylaşım Konferansı, Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak kurumsal itibarı üst düzeyde olan KalDer'in, Türkiye'nin önemli kuruluşlarından bir tanesi olduğunu ve iş dünyasına yön verdiğini söyledi.

KalDer ile çalışan firmaların hep kazandığını belirten Boydak, "KalDer ile iletişim içinde olanların büyük kârda olduğunu düşünüyorum. Odamızda KalDer temsilciliği açılması gündeme gelince memnuniyetle destek verdik" dedi.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da, kalitenin ülke çapında, özel sektör ve kamuda, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştiği ölçüde sürdürülebilir başarı ve kalkınmadan söz edebileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sürekli iyileştirme anlayışı ile mükemmelliği yakalamak zorundayız. KalDer bu farkındalığı yaratmak için 23 yıldır Mükemmellik Modelini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Ancak artık farkındalık zamanı geçti, artık fark yaratmak zamanıdır. Model uygulamaları ile başarılı olan kuruluşlarda yapılan araştırmaya göre gerek ciro, gerek müşteri sayısı, gerek Müşteri Memnuniyeti hisse değerlerindeki artış, satışlarda ve karlılıkta diğer kuruluşlara göre daha başarılı oluyor. Var olabilmek için, sürdürülebilir başarı için modeli uygulamaya davet ediyoruz. Bu model Avrupa’da 20 ülkede 35 bin işletme tarafından kullanılıyor. Aşmamız gereken bir nokta var. Bu da inovasyonda yatıyor. Bizler ülkenin yaşam kalitesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün hepimizin kullandığı cep telefonları olmadan önce Finlandiya'nın milli geliri fert başına 10 bin dolar, işsizlik oranı yüzde 20 idi. Telefonları piyasaya sürdükten sonra ise milli gelirleri 20 bin doların üstüne çıktı, işsizlik de sıfıra indi. İnovasyonun ekonomik gelişmeye en güzel örneği budur."

Ulusal Kalite Hareketi Üyeliği İmza Töreninin yapıldığı konferansta Başyazıcıoğlu Tekstil, Kilim Mobilya, Muka Metal ve Tuğra Makine Ulusal Kalite Hareketi sürecine katıldılar. Aynı zamanda KalDer’in yeni kurumsal üyesi Kumtel A.Ş. ve bireysel üyeler Hüseyin Selim ve Fatıma Eyici’ye üyelik sertifikaları sunuldu. Açılış oturumunun konuşmcısı Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Toyota Tarzı Üretim ve Yönetim Anlayışı başlıklı sunumunu paylaştı. Özer, bazen kendi çalışanları ile dahi 15 dakika görüşebilmesinin zor olduğunu ancak Anadolu’nun pek çok coğrafyasında bu tür etkniliklere ayda 1 gün mutlaka zaman ayırdığını; deneyimlerin paylaşılmasının ülkeye hizmet olarak gördüğünü söyledi.

Oturum başkanlığını KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu’nun yaptığı ikinci oturumda VİKO Teknik Bölümler Direktörü Orhan Ünal, TPM Danışmanı Türker Bozunoğulları, Koç Holding / Tüpraş, Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar konferansta deneyimlerini aktardılar.

OE(OE)(FOTO)