KAYSERİ () - KAYSERİ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda üyelerine, Avukatlık Kanunu gereği firmaların sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğuna ilişkin uyarılarda bulundu.

Şirketlerin avukat bulundurma zorunluluğunu yerine getirmemeleri durumunda Avukatlık Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanacağına işaret eden Hiçyılmaz, "Esas sermayesi Türk Ticaret Kanunu’nda öngörülen asgari sermayenin beş katı veya daha fazla tutarda olan anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerinin, Avukatlık Kanunu'nun 35. Maddesi ile sözleşmeli avukat bulundurması zorunludur" diye uyardı.

İlgili kurumlar tarafından, şirketlerden "Avukatlık Hizmet Sözleşmeleri"nin birer örneği talep edildiğini vurgulayan Hiçyılmaz, "Bu talebe cevap vermeyenler veya Avukatlık Hizmet Sözleşmelerini ibraz etmeyenler hakkında Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulmaktadır. Söz konusu talebe ilişkin cevap vermeyen üyelerimize, Savcılık İdari Yaptırım Bürosu tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun 272. maddesi uyarınca ihtar gönderilmektedir" dedi ve ekledi:

Hiçyılmaz, söz konusu madde kapsamında iş ve işlemlerini yürüten KTO üyelerinin detaylı bilgiyi www.kayserito.org.tr adlı internet sitesinden veya KTO bünyesinde faaliyet gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alabileceklerini sözlerine ekledi.

OE(OE)