KAYSERİ Ticaret Odası (KTO), Türkiye İş Kurumu Kayseri Müdürlüğü ile ortaklaşa işsiz gençlere yardımcı olmak ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla ‘İşle Buluşma Günleri’ başlattı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’deki işsiz ve yeni mezun olacak gençleri sektör temsilcileri ile buluşturarak iş ve meslek sahibi yapmak için hareket ettiklerini ve bu kapsamda düzenlenen 'İşle Buluşma Günleri'ne destek verdiklerini söyledi. Hiçyılmaz, etkinliğe katılım sağlayanlara 4 kur halinde eğitim verilmeye başlandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Gençlerimize, satış teknikleri, diksiyon, ikna kabiliyeti ve beden dili başlıklarında eğitimler verilmektedir. İş-Kur uzmanları Mehtap Bilir ve Şükriye Ertosun’un konuşmacı olarak yer aldıkları ilk eğitim toplantımıza ilgi beklediğimizden çok oldu. Katılımcılara; CV hazırlama, mülakat teknikleri ve iş bulma becerilerinin geliştirilmesi konularında sunumlar yapıldı."
Hiçyılmaz, etkinlik süresince yapılan başvuruların ve eğitim sonuçlarının Türkiye İş Kurumu sistemine aktarılarak değerlendirmeye alınacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI