KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kuzey Irak'taki Erbil kentinde kurmayı planladıkları ticaret ofisi çalışmalarını  hızlandırdıklarını bildirirken, "Ofisimizi inşallah kısa sürede hizmete açacağız" dedi.
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kuzey Irak’ın Erbil kentine yaptıkları ziyaretüen döndü. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Celal Hasnalçacı ve Ferhat Akmermer ile üyeler Ersan Özbek ve Nedim Olgunharputlu’nun da yer aldığı heyet, Erbil'in yanı sıra Duhok kentinde temaslarda bulundu. Başkan Hiçyılmaz, Erbil Ticaret Odası yetkilileri başta olmak üzere Erbil’de yatırım yapan Türk firmaların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştüklerini söyledi. Erbil’e Ticaret Ofisi açılması yönünde ne kadar doğru bir karar aldıklarını gördüklerini ve girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, şöyle dedi:
"Türkiye’nin Erbil Ticaret Ataşesi Sayer Erbil, Erbil Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Soran Aziz ve ticaret ataşesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Erbil Temsilciliği ziyaretlerinde bulunduk. Erbil başta olmak üzere Kuzey Irak’taki tüm kentlerin ticarete ve yatırıma uygun olduğunu gözlemledik. Gelişmekte olan bir merkez olarak Erbil ve çevre illerde sağlanacak ticari ilişkiler bizim için önem arz ediyor. Ticaret ofisimizin kurulması konusunda yaptığımız görüşmelerde bunu daha iyi tespit ettik."
Başkan Hiçyılmaz, ziyaretleri kapsamında Kayseri’den Has Çelik ve Hes Kablo’nun Erbil temsilciliğini yapan İman Company, Erbil’de yatırım yapan Kayserili Betaş firmasının yetkilileri ile Duhok’ta 400 milyon dolarlık dev yatırım yapan Mazi Holding’in Başkanı Hacı Mesut’u da ziyaret ederek yatırım ve ticaretin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)