KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Uluslararası öğrenciler Akademisi’nde Irak’taki yaşananları değerlendirerek, "Irak’taki gelişmeler, bizleri tedirgin ediyor" dedi.

KTO Başkanı Hiçyılmaz, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Medeniyetin Burçları Derneği’nin Kayseri’de düzenlediği "Uluslararası Öğrenciler Akademisi"nin konuğu oldu. Burada yaptığı konuşmada Kayseri ve Türkiye gündemine değinen Hiçyılmaz, özellikle son günlerde Irak’ta yaşanan gelişmeleri ele aldı. Kayseri’nin ticaret yaptığı iki önemli ülkeden birinin Almanya diğerinin de Irak olduğunu hatırlatan Hiçyılmaz, endişelerini şöyle dile getirdi:

"Kayseri’nin bugün 3.5 milyar dolar ticaret hacmi var. Kentimiz daha fazla ticaret yapacak potansiyele sahiptir. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayseri olarak ticaret yaptığımız iki önemli ülke Almanya ve Irak'tır. Bu nedenle Irak'taki gelişmeler bizi de tedirgin ediyor. Umarım bir an önce her şey düzelir. Çünkü kısa bir zaman önce düşündüğümüz ve hayata geçirmek istediğimiz Kayseri ve Erbil arasında köprü oluşturma projemiz var.”

"KAYSERİ ESKİ TİCARET KENTİ"
Kayseri’de ticari hayatın birçok kente göre çok daha erken geliştiğini ifade eden KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri’de ticaretin gelişmesinin en önemli nedenlerinden biri de ticari hayatın çok eskilere dayanmasıdır. Kentimiz, 4000-5000 yıllık bir ticari geleneği olan toprakların üzerinde bulunuyor. İlk ticari anlaşma burada yapılmış ve ilk ticari pazar, bu topraklar üzerinde kurulmuş. O dönemlerde pazar yerleri de bugünün fuar düşüncesiyle ile oluşturulmuş. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında da Kayseri’ye önem verilerek önemli yatırımlar yapılmıştır. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinin ilk uçak ve bez fabrikası da burada kurulmuştur. Kayseri sanayi ve ticaret kentidir. Bu nedenle işsizlik oranları da Türkiye ortalamasının altındadır.”
(FOTO)