TÜRKİYE genelinde 20 Haziran'da greve başlanan Şişecam'a ait 10 fabrikadan biri olan Gebze Cam Elyaf Fabrikası'nın eylemdeki işçilerine destek ziyaretinde bulunan Kristal – İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, taleplerinin karşılanmadığı sürece greve devam edeceklerini ve bundan hiç kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi.
Şişecam’a ait 6 şirkete bağlı 10 fabrikada uygulamaya konulan  grev nedeniyle Gebze’ye gelerek 6 gün önce greve çıkan Cam Elyaf işçilerini ziyaret eden Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, 24'üncü dönem sözleşmesini 6 ay boyunca büyük özveriyle masada bitirmek istediklerini, ancak işverenin hiç olumlu adım atmaması yüzünden greve gittiklerini söyledi. Fabrika önünde  konuşan  Bilal Çetintaş şunları söyledi:
"Yaklaşık yarım asırdır, hem birlikte ürettik, hem birlikte toplu sözleşme yaptık, hem de grevimizi birlikte yaptık. Ama hiçbir zaman grevi amaç olarak kullanmadık, grevi araç olarak gördük ve her şeye rağmen hep toplu sözleşmeyi masada bitirmeyi istedik. Altı ay süren 17. oturumda hiçbir olumlu fikir sunmadılar, bu yüzden biz de sendika olarak bugün yanınızda yer aldık. Bu konuda dün nasıl dik durduysam, bugün de dik olacağım, yarın da dik olacağım, hep birlikte dik olacağız.’’
Konuşması sık sık ’Açlıktan ölmeyiz, bu yoldan dönmeyiz’ sloganları ile kesilen Başkan Bilal Çetintaş, sendika olarak bir çok zafer kazanırken, bir çok bedeller ödediklerini kaydederek, "Taş üstüne taş koyarak buralara geldik. İşverene bunları söylediğimizde ‘biz bu işi oturup yine birlikte çözeceğiz’ dedik. Biz insanca yaşam için, çocuklarımızı okutabilmek için ücret talep ettik. 97 kuruş verdiler, oysaki en yüksek ücretimiz net 1600 lira. En düşük ücretlimizin eline geçen şu an 860 lira.  Bu rakamlara göre asgari ücretin altındayız’’ dedi.

FOTOĞRAFLI