Kredi kartı şirketi MasterCard’ın teknoloji devleri ile ortaklaşa geliştirdiği yeni teknoloji, kredi kartı ile ilgili tüm endişeleri ortadan kaldıracak. Hayata geçirilen yüz tanıma yazılımının yılsonuna kadar hazır olması bekleniyor. MasterCard hesabına bağlanacak sisteme kayıt için gereken tek şey yüzünüzün bir fotoğrafının çekilmesi ve sisteme tanıtılması. Şirket, ‘selfie kart’ın şifre sisteminden daha güvenli olduğu belirtti.

Parmak izi ve göz kırpma

MasterCard tarafından Google, Apple ve Samsung işbirliği ile oluşturulan ID check isimli biyometrik sistem, kişinin yüzünü sıfır ve birlerden oluşan bir dizine dönüştürecek. Dijital ortama aktarılan görüntü daha önce MasterCard’ın sunucularıyla karşılaştırılacak. Kullanıcılar sistemi telefonlarına indirecekleri bir uygulamayla kullanabilecek. Uygulamaya parmak izi, göz kırpması ile aktive edilecek yüz biyometrisi ile giriş yapılabilecek.

Yüzünüz güvende

 MasterCard’ın kurumsal güvenlik şefi Ajay Bhalla, şirketin sunucularında yer alan verilerinden müşterinin yüzünün dijital olarak yeniden oluşturulmasının mümkün olmadığını kaydetti. Uygulamanın gelecek yıl dünya çapında kullanıma girmesini planlanıyor. Yüz tanıma sistemi ile alışveriş hem bilgisayar başında mağazalarda yapılabilecek.