KOZA Altın, İzmir’in Dikili İlçesi, Çukuralan Köyü sınırlarındaki madeninin faaliyetlerinin durdurulması için İl Özel İdaresi tarafından alınan kararın yürütmesinin durdurulduğunu ve mühürlerin kaldılarak tekrar faaliyete geçildiğini açıkladı.
Koza Altın Çukaralan İşletmesi’nin faaliyeti 'Çevre İzin veya Çevre İzni ve Lisans Belgesi' bulunmadığı gerekçesiyle geçen 31 Aralık’ta durduruldu. Mühürlenen madende çalışan işçilerden 450’si ücretsiz izne çıkartılırken, şirket, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporunun yürürlükte olduğunu ve İl Özel İdaresi’nin bu kararına itiraz edeceğini duyurmuştu. İtirazı değerlendiren İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi, İl Özel İdaresi’nin madenin faaliyetinin sonlandırılması yönündeki kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Kararın ardından bugün saat 10.00’da madenin mühürleri sökülüp, tekrar faaliyete geçti.
Koza Altın işletme Müdürü Cemalettin Çetin, madenin haksız yere kapatıldığını ileri sürüp, “O gün iddia ettiğimiz hususlar doğrultusunda bugün haklılığımız ortaya çıkmıştır. İnşallah bir daha böyle bir nedenle faaliyetimiz durdurulmaz. Başından beri burada hukuk adına bir uygunsuzluk var. Herhangi bir eksik evrakımız yok, bunlara riayet ederiz. Defalarca da bunu söyledik maalesef dinleyen olmadı. 3 gün önce açılan davada hakimler kararını verdi ve yürütme durduruldu. Çalışanlarımız hep soruyordu, 'Mahkeme süreci ne kadar sürer' diye. 'İnşallah 3 günde sonuçlanır' diye cevaplıyorduk. Rabbim, bunu dua olarak kabul edip, 3 günde sonuçlanmasını sağladı” dedi.
Çetin’in konuşmasından sonra dua okunmasının ardından, 450 işçi işbaşı yaptı.

CŞ(İö/AAA)(FOTOĞRAFLI)