KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yalova İl Müdürü Hakan Ulusu, yeni hizmet binalarına taşındıklarını belirterek, KOSGEB destek ve hizmetlerinden yararlanma çağrısında bulundu.

KOSGEB Yalova Müdürlüğü'nün 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile fiilen faaliyete geçtiğini ve Cumhuriyet Caddesi No: 42 adresinde hizmet vermeye başladığını söyleyen Yalova İl Müdürü Hakan Ulusu, KOSGEB'in ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla 20 Nisan 1990 tarihinde 3624 sayılı kanun ile kurulduğunu hatırlattı.

KOSGEB'in KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirme, araştırma ve geliştirme çalışmalarına, yenilik ve işbirliği faaliyetlerini desteklemeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunduğunu belirten Ulusu, "Bu amaçla sürdürdüğümüz destek programlarımız, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı, Ar - Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı ve Tematik Proje Destek Programıdır. KOSGEB olarak tüm ülke genelinde olduğu gibi imalat sanayi yanında, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere destek vermekteyiz. 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile fiilen faaliyete geçen KOSGEB Yalova Müdürlüğümüz, ilimiz sınırları içerisinde yer alan KOBİ'lere, girişimcilere ve meslek kuruluşlarına Anayasamızın Yerinden Yönetim İlkesi gereği Yalova'da hizmet vermeye başladı" diye konuştu. Ulusu, Yalovalılar'a da KOSGEB destek ve hizmetlerinden yararlanma çağrısında bulundu. SG/ (FK), (Fotoğraflı)