Salih Güner / KIRŞEHİR () - Doğalgaza üç yıldır zam yapmadıklarını hatırlatan KIR-GAZ Kırşehir Doğalgaz Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Nazım Ünal, yakın zamanda zam yapılmasının da gündemlerinde olmadığını söyledi.

Kuraklık nedeniyle doğalgazın elektrik üretimindeki payının arttığını açıklayan KIR-GAZ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Nazım Ünal, gelebilecek zammın elektirk fiyatlarını da etkileyebileceğini anlattı.

Şirket olarak da zam yapmayı düşünmediklerini açıklayan Ömer Nazım Ünal, “Bizim alacağımız bedel Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarifeleri çerçevesinde belirlenmektedir" dedi ve ekledi:

"Bu da ay sonunda Enerji Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Abone ücretlerinde ya da güvence bedellerinde de herhangi bir artış söz konusu değil. İlgili mevzuat gereği yılbaşlarında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenmektedir. Bu da yaklaşık her sene için enflasyon oranında güncellenmektedir. Şu an ki abone bağlantı bedeli 360 TL'dir” şeklinde konuştu. Şehirde 42 bin konutun doğalgazdan yararlandığını belirten Ünal, diğer ısınma yöntemleriyle karşılaştırıldığında ekonomik açıdan doğalgazın çok ucuz olduğunu belirterek, “Kırşehir'de yaklaşık yüzde 95 oranında yatırımımız vardır. Konutların olduğu, toplu yerleşim merkezlerinin tamamında doğalgaz var. Jeotermalden dolayı sadece ocak ve şofbende doğalgaz kullanan abonelerimiz vardır. Bu sayı yaklaşık 3 binler seviyesindedir:"

SG (OE) (OSS) (FOTOLU)