KIRKLARELİ Kadıköy'de çiftçilik yapan 75 yaşındaki Bayram Öner’e, eşinin üzerine olan traktörle geçtiğimiz yıl İstanbul Boğaz Köprüsü’nden kaçak geçiş yaptığına dair idari para cezası tebligatı geldi. Traktörle kent merkezine bile çıkmadığını ifade eden Öner, “Kaçak geçmişim diye traktör plakama 46 lira para cezası geldi. Kırklareli’ne bile yıl 1 ya da 2 kez çıkıyoruz. Cezaya itiraz ettik” dedi.
Kadıköy’de çiftçilik yapan 75 yaşındaki Bayram Öner, Karayolları 1'nci Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkez Başmühendisliği’nden geçtiğimiz hafta evine gelen ödeme tebligatıyla şoke oldu. İki yıl önce eşi Hatice Öner’in üzerine aldığı 39 EY 557 plakalı traktörle 24 Eylül 2013 günü saat 21.01 de İstanbul Boğaziçi Köprüsü’ndeki OGS’den kaçak geçiş yaptığı belirtilen tebligatta 46.75 lira idari para cezası ödenmesi istendi.
Cezayı görünce oldukça şaşırdığını ifade eden Bayram Öner, traktörle köprüye gitmediğini ve idari para cezasına itiraz ettiklerini söyleyerek, “Boğaz köprüsünden geçmedik ama geçmişiz. Bu nasıl iştir anlamadık? Eşimin üzerine kayıtlı olan bu traktörle kaçak geçiş yaptığımız söyleniyor. Bizim traktör buradan başka bir yere gitmiyor. Bu 39 EY 557 plakayı nerden buldular da buraya ceza gönderildi. Bizi üzdü. Allah kolayını verecek. Bizde faksla itiraz dilekçemizi gönderdik. Biz bu traktörler Kırklareli’ne dahi senede ya bir kere ya da iki kere gitmişizdir” dedi.

FOTOĞRAFLI