Oktay ENSARİ / KAYSERİ () – KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, döviz kurlarındaki  aşırı iniş ve çıkışları arzulamadıklarını, istikrardan yana olduklarını belirterek, "Dövizdeki istikrar ekonomimizde pozitif gelişmelere yol açacaktır" dedi.

KAYSO'nun Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Boydak,Türkiye'de yerel seçimler  sonrası, halkın  yarısının oylarını iktidar partisine verdiğine dikkati çekerek, "Halkımızın yarısı, iktidara sürdürülen politikalarını onayladığını göstererek oy verdi. Sbeçim sonrası, ekonomi yeniden ağırlık kazandı. Finansal gelişmelere dikkat edelim. Ekonomide beklediğimiz yerdeyiz. Biz sanayiciler ve yatırımcılar olarak döviz kurlarındaki aşını iniş ve çıkışları sevmiyoruz. İstikrar istiyoruz. Ekonomideki pozitif gelişmeler, sanayimize olumlu yansıyacak" diye konuştu.

Mustafa Boydak, sanayicileri Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatta taahhütlerini  yerine getirmeyenlere 1 defaya mahsus olmak üzere 90 günlük ek süre verdiğini  de hatırlatıp, "Bu ertelemeden yararlanmayanlar daha sonra çok ağır para cezalarına çarptırılacak" diye uyardı.

KAYSO’nun Nisan ayı son toplantısına konuk olan Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki’de, kentteki gelişmeler ve yeni dönemde yapılacak yatırımlar ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi verip, sorularını yanıtladı

OE (OE) (OSS) (FOTO)