Oktay ENSARİ - Demet ÖZTÜRK / KAYSERİ () - KAYSERİ’de 135 mobilya üreticisi bir araya gelip , Kayseri Mobilyacılar Derneği'ni (KAYMODER) kurdu. Kayseri’nin tanınmış mobilya firmalarını bir araya getiren KAYMODER'in geçici başkanlığına Lora Mobilya sahibi Mahmut Alak getirildi.

Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda bir araya gelen kentin tanınmış mobilya üreticileri, Türkiye’nin en öndeki ulusal ve uluslar arası markaların Kayseri’den çıktığını söylediler. Toplantının açılışını yapan kadın girişimci Şafak Çivici, "Mobilya’nın Dünyası - Dünyanın Mobilyası Kayseri" parolası ile yola çıktıklarını söyledi ve ekledi:

"Bu birliktelik ile eğitim başta olmak üzere bir çok, ortak servis, nakliye, fuarlar ve kara liste konusunda ortak hareket edeceğiz. Kayseri mobilyası araştırmalara göre ülke pazarında yüzde 1’lik paya sahip. Kayseri ekonomisinde en fazla istihdam yüzde 97 ile mobilya sektörü sağlıyor. Kayseri mobilya üretecileri ilk beş içinde bulunuyor."

Daha sonra söz alan Kurucu Başkan Mahmut Alak, "Kayseri mobilyasında yeni bir dönem başlıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Birincisi eğitim gerekiyor. İşverenlerin de, işçilerin de kalite anlayışlarını geliştirmemiz gerekir. Artık o eskiden olduğu gibi taş gibi ürün istenmiyor. Soft, estetik göze hitap edebilen fonksiyonel ürünler isteniyor. Bunun için İtalya ve Polonya bizim için örnek ülke olabilir. Ülkedeki STK’lardan uzman talep edip, burada fabrikalarımızda bize eğitimler verebilir. İyi tasarım yapmak gerekir. Markalaşma konusunda ve ortak servis konusunda girişimlerde bulunacağız. Özel ve kişisel mobilya yapacağız."

OE, DÖ (OE) (OSS) (FOTO)