KAYSERİ () - KAYSERİ ve Civarı Elektrik (KCETAŞ) 28.84 milyon lira ile Kayseri'de Kurumlar Vergisi rekortmeni oldu. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, rekortmenleri kutladı.

Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, 2013 yılı vergilendirme dönemi için 8 bin 494 mükellef tarafından Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamesi verildiğini açıkladı. Açıklamaya göre, toplam 1 milyar 755 milyon lira matrah beyan edildi ve bu tutar üzerinden 321 milyon lira Kurumlar Vergisi tahakkuk ettirildi.

Açıklamada, rekortmen KCETAŞ'ı 19.7 milyon lira ile Boytaş Mobilya, 14.77 milyon lira ile Özkoyuncu Madencilik Metalurji izledi. Kayseri'de Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 10'a giren diğer firmalar şöyle sıralandı:

"Boytek Tekstil, İstikbal Mobilya, Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Madencilik, Orta Anadolu Ticaret ve San. İşletmesi, Merkez Çelik, Kayseri Metal Center ve Form Sünger ve Yatak. Kayseri Kurumlar Vergisi’nde ilk 10’da Boydak Holding’ten 4 firma yer alması dikkat çekti.

BOYDAK: ŞEHRİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Türkiye'nin refaha kavuşması için verginin tabana yayılmasının çok önemli olduğunu ifade eden KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Türkiye’de vergi ödeme alışkanlığı bakımından pozitif gelişmeler olduğunu görüyoruz" dedi ve ekledi:

"Eğer bir şehirde katma değer varsa vergi vardır. Bizde Kayserili sanayiciler olarak şehrin ekonomisine katkı sağlama gayreti içindeyiz. Listeye baktığımız zaman firmalarımızım çoğunun sanayici olduğunu görmekteyiz. Sanayiciler olarak bir taraftan üretiyoruz, bir taraftan da devletimize, milletimize katkı sağlıyoruz. Ülkesine vergi vererek gelişmesine katkı sağlayan, destek veren tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

FOTOĞRAFLI