KAYSERİ Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yıllık ihracat hedefinin 7 milyar dolar olduğunu, Kuzey Irak’ın Erbil kentinde ticaret ofisi açacaklarını, Macaristan’ın Miskolc kentiyle 'Kardeş Ticaret Odası' anlaşması yaptıklarını söyledi.
Kayseri’den 2013 yılı ihracatının bir önceki yıla göre artış gösteremediğini belirten Hiçyılmaz, şunları söyledi:
"Dünya ticaretinin genişlemesi, AB pazarında son zamanlarda görülen iyileşme, iç tüketimin daralıyor olması, döviz kurundaki ve faizlerdeki yükselmeler, ihracatı ön plana çıkarmaktadır. 2014 yılını bu manada kazanmak için ihracatın desteklenmesi gerekecektir. Yeni ihracatçılar ve yeni pazarlar için çalışmalar yapılmalıdır. Bankalar ihracat kredilerine özendirilmeli, Kredi Garanti Fonunun ihracat kredilerine ağırlık vermesi sağlanmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülke hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata ulaşabilmek için bizim de Kayseri olarak önümüze koyduğumuz ihracat hedefi 7 milyar dolardır. İlk ofisimizi Kuzey Irak’ın Erbil’de açacağız. Ayrıca, Macaristan’ın Miskolc şehriyle yaptığımız gibi, uygun bulduğumuz ülkelerin şehirleriyle Kerdeş Ticaret Odası anlaşması yapmak suretiyle dış ticaret hacmimizi artırmayı planlamaktayız."
Kayserili ihracatcıyı demiryolu navlun bedellerinin yüksek olmasının zorladığını, en yakın limanın Mersin’de bulunmasının Kayserili sanayici ve ticaret erbabının ihracatına olumsuz etki yaptığına belirten Hiçyılmaz, Kayseri havaalanının yeniden planlanmasını, Kayseri’nin Adana otobanına en kestirme yerden bağlanmısını, hızlı trenin bir an önce kente gelmesini istedi.

OE(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)