KAYSERİ, () - KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, mobilya sektörün daha hızlı ilerlemesine olanak sağlayacak Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme (MOBİTEK) Projesi’nin başarıyla sürdürüldüğünü ve ‘Mobilyakent’in yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.
Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin (ORAKAB) Başkanlığı görevini de yürüten Vali Orhan Düzgün, kentteki mobilya üreticilerinin alt yapılarını güçlendirmek amacıyla yürütülen projenin Türkiye’ye örnek olduğunu anlattı. Yurt içinde satılan mobilyanın en az yüzde 40’ının, Türkiye’den yapılan mobilya ihracatının ise yaklaşık yüzde 35’inin Kayseri’den yapıldığı düşünüldüğünde, kentin bu alanda ne kadar önemli bir noktada olduğunun açıkça görüldüğünü belirten Vali Düzgün, 5 yıl önce çalışmaları başlatılan MOBİTEK Projesi’nin yüzde 80 seviyelerinde tamamlanmış olmasının ileriye dönük atılım hedeflerini daha da kuvvetlendirdiğini belirtti.
Vali Düzgün, Erkilet Oymaağaç Bölgesi’ndeki 750 işyerinin yüzde 80 oranında tamamlandığını, projenin önemli parçası Mobilya Alışveriş Merkezi’nin ise ihale aşamasında olduğunu kaydetti.

DÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)