Ahmet ACAR/ KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki yat marinası, kış mevsiminde milyon dolarlık yatların barınma merkezi olurken, pek çok yat sahibine de ev sahipliği yapıyor.
Kaş'ta 2011 yılında hizmete açılan yat marinası, Akdeniz Bölgesi'nin en önemli marinaları arasında gösteriliyor. 472 yat kapasiteli marinada 300 yat sürekli konaklıyor. Ekonomisi büyük ölçüde turizm gelirlerine dayanan Kaş'ta, marina aynı zamanda önemli bir istihdam alanı. 150 kişinin çalıştığı marinayı Setur- Makyol ortaklığı işletiyor. Doğal körfez olan Bucak Deniz bölgesinde kurulu olan Kaş Marina, bulunduğu konum itibarıyla yemyeşil doğanın koynunda konuklarını ağırlıyor.
YILDA 250 YATIN BAKIMI YAPILIYOR
Marina, ülke ekonomisinin yanı sıra ilçe ekonomisine de önemli gelir sağlıyor. 160 yatlık çekek yerine sahip marinada, yılda 250 yatın bakım ve onarımı yapılıyor. İsteyen yat sahibi ise karaya çekim ücretini ödeyerek, yatının bakım ve onarımını kendisi yapabiliyor. Yatların bakım ve onarımı, profesyonel ekipler tarafından yapılıyor.
2 BİN YAT BEKLENİYOR
Yaz sezonu boyunca 2 bin yatın demir atmasının beklendiği Kaş Marina'nın başlıca misafirleri İngiliz, Alman ve ABD'li yat sahipleri. Pek çok yat sahibi sürekli marinada konakladığı gibi ilçede ev kiralayarak, yaşamının büyük bölümünü burada geçiriyor. Marinaya, turizm sezonunda konuk olan yatlar, birkaç günlüğüne Kaş turizmine renk, ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Gelen konuklar, Kaş esnafının önemli gelir kaynağı durumunda.
MAVİ YOLCULUĞUN KAVŞAK NOKTASI
Kaş Marina aynı zamanda mavi yolculuğa çıkan yatların uğrak yeri. Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olan Kekova'ya 15 mil, Kalkan'a 15 mil, Finike'ye 35 mil ve Fethiye'ye 56 mil uzaklıktaki marina, bu uzaklıklarla, mavi yolculuğun kavşak noktası.
3 YILDIR MARİNADA
Kaş Marina'daki yatında 3 yıldır yaşayan Avusturyalı Alf Neumann, doğası ve havasıyla çekim merkezi olan Kaş'ın ikinci evi olduğunu söyledi. Yılın büyük kısmını Kaş Marina'daki yatında geçirdiğini anlatan Neumann, "Sorunlar burada kolay çözülüyor. Hey şey mükemmel. Hava, doğa, deniz ve tertemiz bir marina. Bu nedenle buradan ayrılmak istemiyoum" dedi.
'MARİNADA EV SAHİBİYİM'
Kaş Marina'nın diğer bir konuğu ise Alman Tanassa Jan Pickenpach. Eşiyle birlikte marinadaki yatında yaşayan Tanassa Jan Pickenpach,  "Yaklaşık 4 yıldır Kaş'a demir atıyoruz. Marina açıldıktan sonra buradan ayrılmadık. Kaş Marina'ya ilk bağlanan yat bana ait. Bir anlamda burada ev sahibiyim. Marinanın doğası, atmosferi, temizliği mükemmel. Her yer yeni, organizasyon mükemmel" diye konuştu.
Kaş Marina Müdürü Tuncay Özses ise Haziran 2011'de hizmet vermeye başlayan marinada 300'e yakın yata daimi olarak hizmet verdiklerini aktardı. Hedeflerinin bu sayıyı 400 yata çıkarmak olduğunu anlatan Özses, "Bu sezon 2 bine yakın ziyaretçi hedefliyoruz. Marinamız ve ziyaretçileri, Kaş'ın ekonomik yapısına büyük katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki senelerde, bu katkının artmasını amaçlıyoruz" dedi.

AA(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)