KAYSO Nisan ayı olağan meclis toplantısına meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, geçen ay meclis toplantısında Eximbankı misafir ettiklerini hatırlatarak, "Eximbankın reel sektöre aktarmakta olduğu fonların hızla artmakta olduğunu görüyoruz. Geçen ay burada Eximbankın kaynaklarında ilk etapta yüzde 50, daha sonra da yüzde 100e varan artışla sağlanacağı ifade edildi ki buda nereden baksak bu özel sektörümüze ilave 20 milyar TL gibi bir kaynaktır. Bu da çok iyi bir imkan. Eximbankın ihracatçılarımıza yönelik bu fonksiyonunu artarak devam ettirmesi gayet memnuniyet verici" dedi. 


Elektrikli ev aletleri, mobilya ve tekstil gibi sektörlerde kredi kartına taksit sayılarının 9 ile sınırlı olduğunu hatırlatan Başkan Boydak, iç talebi canlandırma adına kredi kartına taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılması istedi, Boydak, şöyle konuştu: "Biz bu düzenleme yapılırken de 9 taksit olmasına itiraz etmiştik ama mesajımızı tam iletemedik. Belki de o zaman öyle olması gerekiyordu. Dayanıklı tüketim mamulleri sektörünü canlandırmak adına eğer mümkünse taksit sayılarının 12'ye çıkarılması iç talebi canlandıracaktır. Tüketicinin vadeye ihtiyacı varsa zaten bir şekilde bunu aşıyor. Bizim isteğimiz bu alış verişler kayıt içerisinde, daha derli toplu yapılsın. Onun için biz bu 12 taksiti önemsiyoruz. Ayrıca 2009 yılında olduğu gibi gerek otomotiv sektöründe gerekse dayanıklı tüketim mamullerinde ÖTV ve KDV'de kısmı bir indirim yapılmalıdır. Bunun vergi gelirlerini düşürücü bir etkisi olmayacağına inanıyoruz. Kayıt dışılığı azaltacaktır. Bizim üyelerimizin nerede ise tamamının bu konu da sıkıntıları var.


Biz kayıt dışılıkla rekabet etmekte hakikaten zorlanmaktayız. Zaten birçok sektörümüzde KDV yüzde 8 olarak uygulanmakta. Ana sektörlere destek olunması bakımından bu konunun üzerinden bir kez daha geçilmesini talep ediyoruz. Burada bir popülizmle de alakası yok. Bizim derdimiz piyasaları harekete geçirmek ve canlandırmaktır." Bu seçim sürecinde siyasi parti temsilcilerine sorunları ile ilgili dosyalarını sunacaklarını, yerelde birlik beraberliklerinin devam ettiğini, bundan sonrada aynı birlik beraberlik içerisinde olacaklarını belirterek, özel sektörde birlik beraberlik olması durumunda bereket, kâr ve yatırım olacağını sözlerine ekledi.