TÜRKİYE'nin birçok ili ve ilçesinde yapılanan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Karacabey'de de kuruldu. Karacabey Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen toplantıyla birliğin kuruluşuna start verildi.

Geçici başkanlığını Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca'nın üslendiği Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin geçici kuruluş heyeti bu toplantıda Karacabey hayvan besicileri tarafından oluşturuldu. 25 kişilik kurucu üyelerle 7 kişilik yönetim kurulu da belirlendi.

Toplantıda konuşan Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çetizli, Karacabey'de böyle bir oluşumun kurulması için çok uğraş verdiğini ancak bugüne kısmet olduğunu ifade etti. Söz konusu birliğin Karacabeyli besicilere önemli yararlar sağlanacağını söyleyen Çetizli, bu konuda elinden gelen katkıyı vereceğini söyledi.

Bursa Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Ceylan da, Karacabey'de uzun uğraşlar sonucu Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle hayvan üreticilerinin desteklemelerden yararlanabilmesi için böyle bir birliğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ceylan, bu oluşuma öncülük eden oda ve birliklerin başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, kasaplık hayvanlarda uygulanan tüm desteklemelerden faydalanmak için bu birliğe üye olma zorunluluğu bulunduğuna işaret etti.

Birliğin resmi faaliyetine 1 Haziran 2014 itibariyle başlayacağı bildirildi. Bu tarihe kadar Karacabeyli besicilerin desteklemelerden yararlanabilmeleri için yaptırmaları gereken işlemleri, Bursa Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nden gönderilecek personel ile Karacabey Süt Üreticileri Birliği'nde gerçekleşeceği ifade edildi.Öte yandan şu an Bursa Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyesi olan Karacabeyli besicilerin kayıtları, 1 Haziran'a kadar Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği'ne devredilecek. Nuri Karaca başkanlığında oluşturulan Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin 7 kişilik yönetim kurulunda Yasin Acukcu, Yusuf Gün, Ahmet Kırmızı, Serdar Ün, Hayri Elbir ve Kazım Yılmaz yer aldı. AF/ (FK), (Fotoğraflı)