EDİRNE’de Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki onarım çalışması nedeniyle Avrupa ülkelerine ihracat ürünlerini taşıyan TIR’lar Kapıkule Sınır Kapısı’nda 19, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 12 kilometre kuyruk oluşturdu. Türk TIR sürücüleri kendilerin kimsenin sahip çıkmadığını ifade ederek, kuyruklara çözüm bulunmasını istedi.
İhracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine götürmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkan TIR’lar, Bulgaristan gümrüğünde onarım çalışmaları nedeniyle Türk gümrüklerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak isteyen TIR araçlarının kuyruğu 19 kilometreye ulaşırken, Bulgaristan’a açılan diğer gümrük kapısı olan Hamzabeyli de ise 12 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri Türk sınırındaki geçişlerde sorun olmadığını ifade ederek onarım çalışması nedeniyle Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda işlemlerin yavaş yapıldığını söyledi.
Uzun süreden bu yana kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını belirten TIR sürücüleri  bu duruma tepki göstererek çözüm bulunmasını istedi. Kayseri’den yüklediği mobilya yükünü Almanya’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen 33 yaşındaki Çağlar Çalışkan, 3 gündür kuyrukta beklediğini anlatarak, şöyle dedi:
"3 gün önce TIR kuyruğu 16 kilometreyken girdim hala buradayım. Kimse bize sahip çıkmıyor. Dış devletler sürekli bize zorluk çıkarıyorlar. Burada 3 gündür soğuk havada otobanda yatıyoruz. Mazotumuzu Bulgaristan'dan aldığımız için ona göre ayarlıyoruz, mazot bitecek diye klimaları bile açamıyoruz."
TIR sürücülerinden İrfan Çayır ise sürekli kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bulgaristan ile sürekli sorun yaşıyoruz, yetkililerimiz bu konuya run bulmalıdır" diye konuştu.