KALE Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde bulunan seramik fabrikasının kapasitesinin yüzde 100 oranında artırılmasının planlandığını, kapasite artırımı ile birlikte duvar fayansı üretiminin de yapılacağını söyledi.
Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur ile birlikte Yerköy ilçesine gelen Zeynep Bodur Okyay, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ile birlikte tesisleri gezip, çalışanlarla bir araya geldi. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yerköy İlçesi'ndeki tesislerde yaklaşık 6 milyon metrekare olan yer karosu üretimini 12 milyon metrekareye çıkartacaklarını söyledi. Okyay, Yerköy'deki tesislerde yer karosu ile kalebodur üretimi yaptıklarını, kapasite artırımıyla birlikte duvar seramiği üretimine de geçileceğini kaydetti. Okyay, şöyle dedi:
"Değerli büyüğümüz İbrahim Bodur ile birlikte Kalekim ile Kaleseramik yönetiminin üst kadrosuyla birlikte yeni yatırımlar için buradayız. Yatırım yaptığımız her bölgenin sosyal dokusuna da katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. İlk yatırımımız Çan ilçesi kurduğumuzda bin nüfusluydu. Şu an Çan, 35 bin nüfusa sahip. İnşallah Yerköy ilçemizde de böyle bir gelişimi arzu ediyoruz."
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı da, Kale Grubu'nun Türk sanayisinin asırlık çınarlarından olduğunu hatırlatarak, Yerköy'deki fabrikaların kapasitesinin artırılmasının Yozgat ve ülke ekonomisine önemli katkılarının yanı sıra il istihdamına güzel yansımalarının olacağını söyledi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu:
"Kale Grubu'nun aldığı kapasite artırımı kararı ile yer karosunun yanı sıra ilçemizde duvar fayansı da üretilecek. Bu güzel haber, istihdama katkının yanı sıra değişik iş kollarını da hareketlendirecek. Böylece ilçemizde nakliyecilik ile geçimini sağlayan esnafımızın sayısı da artıp, sosyal ve ekonomik girdileri olacak." 

HG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)