GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından iç karışıklığın sürdüğü Suriye'den yasa dışı yollarla getirildikten sonra Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te güvenlik güçlerince el konulan yaklaşık 80 ton çay ve şeker ile kaçak malzemeler ihaleyle satışa sunulacak.
Kaçakçılığın önlenmesine yönelik kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlarda el konulan kaçak ürünler, Gaziantep Tasfiye İşletme Müdürlüğü tarafından 29 Ocak'ta ihraç amaçlı satışa sunulacak. GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te el konulan kaçak malzemeler, Gaziantep Gümrük Müdürlüğü deposunda toplandı. Yaklaşık 80 ton çay ve şeker ile 86 ürünün satışa sunulacağı ihaleye, başvuru koşulları ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yer aldı.
GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, 2013 yılında devlet bütçesine katkı sağlamak amacıyla tasfiye ihaleleri yaptıklarını söyledi. Erol, "2013 yılında yeniden ihraç amaçlı 660 ton çay ve şeker ile kaçakçılıkta kullanıldığı için el konulan 157 araç, yeniden ihraç amaçlı satışa sunuldu. Yaklaşık 200 ton et ise yapılan incelemenin ardından olumsuzluğa rastlanmayınca iç piyasaya sürüldü. 29 Ocak'ta da, yaklaşık 80 ton çay ve şeker ile 86 ayrı ürün, yeniden ihraç amaçlı satışa sunulacak. Yaptığımız tasfiye çalışmalarında insan sağlığını öncelikli düşünüyoruz. Sağlığa uygun olmayan kaçak ürünleri, imha ettiriyoruz" dedi.