ÇANKIRI'ya lastik fabrikası kuran Japon Sumitomo firmasının yöneticileri, dünyanın en büyük galerilerinin yer aldığı Çankırı Tuz Mağarası'na hayran kaldı.
Çankırı-Ankara Karayolu üzerindeki Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaklaşık 2 bin kişinin çalışacağı lastik fabrikasını kuran Sumitomo Rubber Ako Lastik San. ve Tic. A.Ş. CEO'su Norifumi Fujimoto, firma yöneticilerinden Masatsugu Nishino, inşaattan sorumlu genel müdür Takashi Teraguch ve kurulacak fabrikanın genel müdürü Yojiro Miki, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın önerisi ile mağarayı gezdi. Tuz Mağarası'nda Maden Mühendisi Murat Danacı'dan ziyaret edilen galeriler ve üretimle ilgili bilgi alan Japon CEO Fujimoto, "Çankırı için Tuz Mağarası ne kadar önemli ise, bu tuz mağarasına ulaşımda kullanılacak olan lastikler de bir o kadar önemli" diyerek mağaranın insanı etkileyen özel bir atmosferi olduğuna vurgu yaptı.
Tespit edilebilen 2 bin 825 hektar alanda kaya tuzu rezervinden oldukça etkilenen Fujimoto ve beraberindeki Japon heyeti, mağarada Çankırı Belediyesi'nce kaya tuzundan yaptırılan Orhun Anıtları ve hayvan fosilleri hakkında da bilgi aldı.