İZMİR, 23 Mayıs () - İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk dört ayında İTO'ya 2 bin 589 yeni firmanın kayıt yaptırdığını, buna karşılık ise bin 55 firmanın kaydını sildirdiğini belirterek, "Yeni üye sayısı, kaydını sildiren üye sayısından yüzde 150 daha fazla olurken, en fazla firma inşaat yapım ve onarım grubunda kuruldu" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerel seçimlerin yapıldığı ve siyasi atmosferin son derece gergin olduğu Ocak-Nisan döneminde, İTO'ya kayıt yaptıran yeni üye sayısının geçen yıla göre yüzde 6 oranında arttığını söyledi.

Demirtaş, "Siyasi atmosferin ekonomiyi de olumsuz etkilediği bir dönemde Odamıza 2 bin 589 yeni firma kayıt yaptırdı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 2 bin 445 firma Odamıza kayıt yaptırmıştı. Bu artış İzmir'de ekonominin hareketliliğin devam ettiğinin göstermesi açısından sevindirici bir gösterge" diye konuştu.

Bu yılın ilk 4 ayında ise kapanma, terk nedeniyle İTO'dan kaydını sildiren üye sayısının ise bin 55 olduğunu belirten Demirtaş, "Yani yılın ilk dört ayında yeni kayıt yaptıran üye sayımız kayıt sildiren üye sayımızdan yüzde 150 daha fazla. Geçtiğimiz yılın ilk dört ayında kaydını sildiren üye sayımız ise bin 4 düzeyindeydi" dedi.

EN ÇOK YENİ ÜYE İNŞAAT YAPIM VE ONARIM GRUBU'NDA
Bu yılın ilk dört ayında en fazla yeni kayıt yaptıran üyenin Bina Yapım ve Onarım Meslek Komitesi'nde olduğunu belirten Demirtaş, "Bu meslek komitesinde 389 yeni üyemiz kayıt yaptırmış. İnşaat malzemeleri, mimarlık, altyapı müteahhitleri, tesisat gibi inşaat sektörlerindeki diğer komiteleri de topladığımızda yeni kayıt yaptıran firma sayısı 500'ü geçiyor. Yani odamıza kayıt yaptıran her 5 üyeden birisi inşaat sektörüyle ilgili. Bu İzmir'de inşaat sektöründeki ciddi hareketliliği gösteriyor. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte bu hareketlilik daha da büyüyecektir. İzmir'de inşaat sektörünün ciddi gücü ve daha da kullanabileceği potansiyeli var" diye konuştu.

Demirtaş, İnşaat Yapım ve Onarım Grubunu en fazla kayıt yaptırılan diğer sektörler olarak 165 üye ile Restoran, Cafe ve Eğlence Yerleri Meslek Komitesi'nin, 87 üye ile Makine Meslek Komitesi'nin ve 70 üye ile Mühendislik Grubu'nun izlediğini söyledi. Demirtaş, en az üye kaydı olan meslek komitelerinin ise Sıhhi Tesisat ve Seramik Malzemeleri Meslek Komitesi, Gözlükçüler Meslek Komitesi, Konfeksiyon Malzemeleri ve Makineleri Meslek Komitesi, Süt Meslek Komitesi ile Halı Zemin ve Duvar Kaplamaları Meslek Komitesi olduğunu sözlerine ekledi.

AÖ (AÖ) (OSS)