FORD OTOSAN FUARDA
İzmir Autoshow- Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı’nda stant açan firmalar arasında Ford Otosan da yer alıyor. Türkiye genelinde yıl sonuna kadar 100 bin adedin üzerinde satış hedefleyen Ford Otosan, kent bazı araç satışında İzmir’de de liderliği hedeflediğini açıkladı.
2013’ün ilk 8 aylık diliminde 76 bin adetlik satış ve yüzde 12.5'lik pazar payını yeterli görmediklerini belirten Ford Otosan Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, "11 yıldır Türkiye'nin lider markasıyız. Hedefimiz 12’nci yılda da bu liderliği sürdürmek" dedi. Ülke genelinde liderliği elde eden Ford Otosan'ın İzmir'de ilk üçte yer aldığını, kimi dönem ikinciliğe yükseldiğini kaydeden Yücetürk, "Maalesef İzmir, liderliği elde edemediğimiz bir kent. Pazarda ikinci ve üçüncü oluyoruz. Halen yüzde 11.5'lik pazar payı ile üçünçü olduğumuz İzmir'de yıl sonunda ikinciliği hedefliyoruz. Nihai hedefimiz şeytanın bacağını kırarak liderliği elde etmek" diye konuştu.
TOYATA YENİ MODELLERİNİ TANITTI
Toyota, yeni tasarım anlayışını yansıtan yeni modelleriyle İzmir Autoshow 2013’te yer aldı. Yeni tasarım anlayışını yansıtan ve Türkiye’de üretilen Yeni Corolla’nın 1.4 dizel ve 1.6 benzinli modellerinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Autoshow’da yaptığı toplantıda, Toyota’nın yeni tasarım anlayışıyla birlikte teknoloji ve donanımda da en üst seviyeye ulaştığını belirterek, "2013 yılını yeniliklerin başladığı bir geçiş yılı olarak görüyoruz. Özellikle, Türkiye’de üretilen Yeni Corolla’nın satışa sunulması ile birlikte yeni bir rekora imza atmayı hedefliyoruz. Bir sonraki hedefimiz, yeni modellerimizin tüm yılki satış adetleri ile gerçek performanslarını göstereceği 2014 ve 2015 yıllarına odaklanmaktır. Uzun vadede hedefimiz ise 2020 yılında Türkiye’de lider otomobil markası olmaktır" dedi.
40 MİLYON ADET SATILAN ARAÇ TÜRKİYE’DEN
1966 yılından bu yana tüm dünyada 40 milyon adet satışı gerçekleşen ve her 25 saniyede bir satılan Corolla’nın 11’inci neslinin Türkiye’de üretildiğini belirten Okutur, "Bu gerçekten çok önemli bir konudur. Dünya lideri bir markanın en çok satılan modeli için Türkiye’yi Sakarya’yı tercih etmesi sıradan bir durum değildir ve çok büyük bir başarıdır. Yeni Corolla üretimiyle birlikte ülkemiz ihracatımızda önemli bir kalem olan otomobil satışlarıyla şimdi daha fazla bir katma değere sahip olacaktır" diye konuştu.
SKODA DA YENİ MODELLERİNİ SERGİLİYOR
Fuara katılan Skoda’nın en yeni modelleri de İzmirli otomobil tutkunlarıyla buluşuyor. Skoda standının gözdesi ise yenilenerek satışına başlanan Superb. Skoda’nın amiral gemisi olan ve 2001 yılından bu yana orta üst sınıfta standartları yeniden belirleyen Superb, markanın yeni tasarım unsurlarına uygun şekilde daha etkileyici bir görünüme bürünürken, yenilenen iç mekanı ve artırılan teknik özellikleriyle de iddialı.
İZMİR, ()