Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- İŞ hayatında kalifiye eleman açığının giderilmesi, nitelikli işsizi işverenle buluşturmayı hedefleyen '4üncü Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' (DOMİF) bugün açıldı.
Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile Üniversite Tanıtım Günleri açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ , sanayici işadamları ve iş başvurusunda bulunacaklar katıldı.
"İŞ ARAYANLAR İLE İŞVERENİ BİR ARAYA GETİRİYORUZ"
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, iş arayanlar ile işvereni DOMİF Fuarı'nda bir araya getirdiklerini söyledi. Vali Topaca, refah devletlerinde ve gelişmiş toplumlarda en zor çözülen sorunların başında istihdam ve iş taleplerinin geldiğini söyledi. Vali Topaca, şöyle konuştu:
"Vali olarak yönetici olarak benim de en son istediğim talep iş talepleridir. Bireysel tek tek çözmek dogru bir yöntem değildir. Benim de beklentim iş arayanlarla iş verenleri biraraya getirmektir. Bu fuar bu yıl bir ilki de gerçekleştirmek suretiyle daha önce ayrı ayrı yaptığımız istihdam fuarıyla üniversite tanıtım günlerini de birleştirmek suretiyle tarafları daha geniş bir platforma buluşturmak istedik. Bu fuar gelecekle ilgili hedefleri olan taze beyinlerle kurumsal kapasitesi yüksek firma ve üniversitelerimizi bu platformada buluşturacağız."
"KARİYER PLANLAMALARINI BU FUARDA YAKALAYABİLİRLER"
Gençlere kariyer planlamaları hakkında tavsiyelerde bulunan Vali Topaca konuşmasını söyle sürdürdü:
"Benim tavsiyem bu imkanı iyi değerlendirmelerini istiyorum. Kariyer planlamalarını bu fuarda yakalamalarını diliyorum. Normal zamanda bir çok araçtan ve bir çok randevu talebinden sonra görüşelim dedikleri bir çok firma burada stand açtı ve onları bekliyor. Bu fuarda iş imkanlarıyla talebi buluşturuyoruz. İlanlarımızda açık iş ilanları var. Burada yaklaşık 3 bin kadroya kendini hazır hisseden gençlerimizi yerleştirmek istiyoruz. Bu fuarda alanında uzman bir çok konuşmacı var. Onlarla gençleri buluşturuyoruz. Yaşanmış tecrübeleri getiriyoruz. Gençlerimiz bu imkanı değerlendirsin. Kariyer gelişim planını en güzel şekilde yaparak hayata doğru noktadan başlamanın imkanını sağlasınlar. Bu standlarda fuar süresince fırsatlar konusunda bir çok bilgiye sahip olacaksınız. Domif 2014 ün iş arayan gençelere, iş adamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite tanıtım günlerinin bu sene sınava girecek olan gençlerimizin hayırlara vesile olmsaını ve onların doğru tercih yapmasını fırsat olmasını diliyorum. Yaklaşık bu fuarda 300 bin kişiyi ağırlayacağız."
"BU YIL KATILIM MAKSİMUM SEVİYEYE ULAŞTI"
Bu yıl katılımlar maksimum düzeye ulaştığını belirten Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da şöyle devam etti:
"Bu yıl 260 firmamız katıldı. İşsizliğin çözüm noktasında DOMİF fuarının önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Domif in üniversiteleri kendilerini tanıtmaları açısından ve sanayicilerle buluşması açısından önemli bir fuar. Türkiye'nin bir üst lige geçmesi için artık üniversite ve sanayi işbirliği yapılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle vasıfsız insan kaynağımızı bir meslek sahibi yapmanın görevimiz olduğunu biliyoruz. Fuarımızın tüm gençlere ve hepimize hayırlısı olmasını diliyoruz."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)