Şu anda hizmet veren otobüslerden yüzde 90 daha ucuza ulaşım imkanı sağlayan elektrikli otobüsler sayesinde fosil yakıtların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri engellenecek.
İETT Genel Müdürü Arif Emecen, toplu ulaşımda fosil yakıt teknolojilerinin, verimliliği ve çevreye yaydığı zehirli gazlar nedeniyle son yıllarda insanların gündemine gelmeye başladığını, bu konudaki duyarlılığın arttığını, devlet başkanlarının katıldığı zirvelerin düzenlendiğini söyledi. 
Emecen, dünyada teknolojinin yeni bir evreye girdiğini, elektrikli araçların enerji depolama sistemleri üzerinden çalışmaların sürdürüldüğünü, son olarak 400 kilometrelere kadar binek otomobillerde tek şarjla gidilebilecek hale geldiğini, toplu taşıma otobüslerinde de bir şarjla 250-300 kilometre gidilebilecek duruma ulaşıldığını kaydetti. 

Türkiye’de toplu ulaşımda kullanılan araçların İstanbul’da günlük katettiği mesafenin ortalama 225 kilometre olduğunu, trafik sıkışıklığı az olan Anadolu’daki büyükşehirlerde ise bu rakamın 250-300 kilometre civarında bulunduğunu belirten Emecen, “Bu, şu anlama geliyor; önümüzdeki dönemde toplu ulaşımda elektrikli araçlar yaygınlaşacak. Sabah kontağı açacaksın ve bütün gün otobüsün enerjisi devam edecek.” dedi.
Emecen, şu anda Avrupa’nın en genç otobüs filosuna sahip olduklarını belirterek, “Buna rağmen 200 tane elektrikli otobüs alacağız. 5 bin 800 araç, en geç 2030 yılına dönüştürülmüş olur. Zamanla elektrikli otobüslerin maliyetleri de ucuzlayacak” diye konuştu.