İSTANBUL, () İstanbul Ticaret Odası (İTO), Soma'daki maden faciasında ölen madencilerin ailelerine yardım elini uzattı. Faciayla ilgili olarak toplanan İTO Yönetim Kurulu, madenci ailelerine yönelik bir dizi destek kararı aldı.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Millet olarak sahip olduğumuz; birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerimizi sergilememiz ve tek yürek olmamız gereken bir zamandayız. Şehit madencilerimizin ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

2 MİLYON TL, ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ VE 500 KOLİ GIDA YARDIMI

Başkan Çağlar, İTO Yönetim Kurulu toplantısında ölen madencilerin ailelerine üç ayrı destek kararı aldıkları bilgisini vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul Ticaret Odası yönetimi olarak şehit ailelerine 2 milyon TL nakdi bağışta bulunma kararı aldık. Şehit ailelerine ikinci desteğimiz de gıda yardımı şeklinde olacak. İlk aşamada, gıda maddeleri içeren 500 yardım kolisini taşıyan TIR 17 Mayıs Cumartesi günü Soma'ya doğru yola çıkacak. Bu yardımı, Soma Ticaret ve Sanayi Odası kanalı ile ulaştıracağız. Erzak yardımlarını ihtiyaç olduğu sürece devam ettireceğiz. Ayrıca, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni tercih eden şehit madencilerimizin çocuklarının eğitim ve barınma giderlerini de, üniversitemizdeki eğitim hayatları boyunca İstanbul Ticaret Odası olarak karşılayacağız."

Öte yandan, Başkan Çağlar, İstanbul Ticaret Odası'nın 23-25 Mayıs tarihleri arasında Çeşme'de gerçekleştireceği Meclis Çalışma Toplantısı'nın da maden faciası nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

 

(GK)