ISPARTA'nın MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, esnafın ödediği işgaliye, eğlence ve tabela vergisini belirleme yetkisinin belediyelerden alınıp Bakanlar Kurulu'na verilmesine tepki gösterdi. Yeni düzenlemede aşırı vergiye dikkat çeken Başkan Günaydın, yürütmenin durdurulması istemiyle  Danıştay'a başvurup, karara itiraz ettiklerini açıkladı.
Isparta'daki esnaf odası temsilcileri, bugün Başkan Günaydın'ı makamında ziyaret ederek artan vergiler konusunda yardım istedi. Başkan Yusuf Ziya Günaydın da vergi belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu'na geçmesi ile işgaliye, hafta sonu harcı, tabela vergisi ve eğlence vergisinin oldukça yüksek oranlarda arttığını söyledi.
Böylesine yüksek oranlardaki vergi ve harçlar nedeniyle esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini kaydeden Başkan Günaydın, "Artan vergiler esnafımızı perişan etmiştir. Bu durumun düzeltilmesi, yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvuru yaptık. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar da yapacağız" dedi.
YENİ TARİFELER
Bakanlar Kurulu'nun belirlediği tarifeye göre son fiyatlar şöyle oldu:
* Pazarcı esnafının ödediği işgal parası 0.60 kuruştan 2.5 TL'ye çıkarıldı. * Tabela vergisinde Isparta Belediye Meclisi metrekaresi 30 TL üzerinden fiyat belirlerken, yeni fiyatlandırmada bu ücret 60 TL'ye çıkarıldı. * Pazar günleri işletmelerini açacak esnaf hafta sonu tatil harcı olarak 20 TL ödüyordu, yeni düzenlemede 600 TL talep ediliyor. * Elektronik oyun işleten işyerlerinden belediye makine başına 0.50 kuruşluk bir vergi alırken, yeni düzenlemede bu 3 TL'ye çıktı.