Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR), kendi işini kurmak isteyen engellilere, işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız olarak 36 bin TL'ye kadar hibe desteği verecek.
İŞKUR Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu  proje başvuruları için 12 Eylül 2014 tarihinin son gün olduğunu hatırlattı. Ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğü'nden ve 'www.iskur.gov.tr' adresinde bulunan başvuru rehberinden öğrenilebileceğini belirten Ulu şöyle dedi:
"Engelliler, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL'ye kadar hibe desteği verilebilecek. Bu desteklerden faydalanmak isteyen sivil toplum kuruluşlarının, engelli vatandaşlarımızın ve özel sektör işyerlerinin son başvuru tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI