BURSA'da aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da bulunduğu sendikaya üye yaklaşık 200 kişilik grup, kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı çıkmak için yürüyüş düzenledi.
Merkez Osmangazi İlçesi Kent Meydanı'nda toplanan işçiler, ellerindeki meşaleler ile birlikte Ak Parti İl Binası'nın da bulunduğu Şehreküstü Meydanı'nda slogan atarak yürüdü. Daha sonra burada grup adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 ay önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kendilerini 10'uncu çalışma kuruluna çağırdığını hatırlatarak, Türkiye'de yaklaşık 12 milyon işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı, fonları ve diğer konuları görüşmek üzere gittiklerine dile getirdi. Orada tavırlarını net şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Beko, oradan çıkan karar ile sağlık ve eğitimin özelleştiğini emeklilik yaşının da 65'e yükseldiğini söyledi.
2011-2012 yılındaki Ulusal İstihdam Strateji Programı'nda kıdem tazminatlarının kaldırılmasının, fona devredilmesi konularının gündeme getirildiğini belirterek, "Kıdem tazminatları işimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz. İşçilerin kıdem tazminatlarını kaldıramazsınız. Fona devretmeyiz. Çünkü geçmişte Tasarruf Teşvik Fonları'nı, Fakir Fukara Fonlarını koydunuz. O paraları leş kargalarına yedirdiniz. Bu kez Kıdem Tazminatları'nı fona devrederek leş kargalarına yedirmeyiz" dedi. Konuşmanın ardından sloganlar atan işçiler, olaysız şekilde dağıldı.